RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Туман, мокрий сніг і забруднене повітря: якою буде погода на День святого Миколая

У суботу, 19 грудня, в більшості областей України очікується хмарна, волога погода з відлигою. Сонячно і сухо буде лише на заході України, на решті території нашої країни можливі мряка, дощ, мокрий сніг і тумани.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

Так, за прогнозом синоптика 19 грудня на всій території України очікуються тумани і пориви слабкого вітру західного напрямку, що викличе ріст в повітрі шкідливих домішок.

"Така синоптична ситуація - вологість, тумани та майже штиль - сприятимуть накопиченню та зависанню шкідливих домішок у повітрі. Тому маску не поспішайте знімати навіть при виході з приміщення чи транспорту, особливо, у кого є бронхо-легеневі проблеми", - попередила Діденко.

Впродовж найближчих днів 19-20 грудня стовпчики термометрів коливатимуться близько нуля, і південних і західних областях - +3+7 градусів.

У Києві 19 грудня очікується невеликий мокрий сніг і мряка, буде вогко, але без істотних опадів.

"Туман погіршуватиме видимість і ситуацію з якістю повітря. Температура повітря не хоче відриватися від нуля - і вночі, і вдень буде однаковою", - прогнозує синоптик.

20 грудня ситуація особливо не зміниться, а незначне похолодання прийде у першій половині наступного тижня. Опадів, за прогнозом Діденко, побільшає в другій половині наступного тижня.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Леонід Горбань розповів, що напередодні Нового року в Україні очікується дощ, температура повітря вдень буде плюсова. Початок 2021 року буде з невеликим "мінусом".