RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал з українською іконою: в Росії відреагували на історію з "балканським" подарунком

Представники Російської Федерації повернуть священний образ, який був подарований керівнику Міністерства закордонних справ країни Сергію Лаврову. Повідомляється, що образ повернуть для того, щоб з'ясувати його походження. Займатися перевіркою будуть співробітники Інтерполу.

Про це повідомляє Интерфакс.

Журналісти, які розпитали представників МЗС РФ на Смоленській площі, дізналися, що священний образ передадуть дарувальникам, мета - уточнити історію походження, і з'ясувати, що з цією іконою не так. На даний момент відомо, що образ вже був переданий в руки представників Інтерполу. Раніше з'явилася інформація, що диппредставництво України в Боснії і Герцеговині направило в Сараєво лист, в якому говорилося про негайне повернення образу. Варто нагадати, що іконі вже 300 років. Образ мав бути повернений з Луганська. У відомстві зажадали надати повну інформацію про ікону, і сприяти її негайному поверненню на батьківщину.

Українська сторона повідомила, що мова йде про культурне благо країни. Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відвідав Боснію і Герцеговину 15 грудня 2020 року.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Скандал з українською іконою, подарованою Лаврову: з'явилася версія, як вона потрапила на Балкани