RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

День зимового сонцестояння: магічні ритуали і прикмети, які потрібно знати

Завтра, 21 грудня, українці відзначатимуть одне з найзагадковіших свят - день зимового сонцестояння.

"Апостроф" вирішив розкрити головні ритуали і прикмети, які потрібно знати.

Предки вірили, що день зимового сонцестояння має сильну енергетику, тому можна залучити в своє життя позитивні зміни. Цей день - ідеальний час для проведення древніх обрядів.

Обряди і ритуали

Для обряду на удачу необхідно заздалегідь приготувати склянку води ще до заходу сонця, залишивши її біля вікна. А ввечері її потрібно буде заговорити: "Вода силу Сонця в себе ввібрала, мені її подарує. Сонце більше світити почне - моя удача прибувати буде. Ніч на спад - невдачі геть".

Після цієї фрази заговорену воду слід випити.

Щоб зробити змову від неприємностей, знадобиться два аркуші паперу і олівець. В день зимового сонцестояння на одному слід написати все негативне з життя, з яким краще розпрощатися, а на іншому - мрії та побажання.

Після того, як "негативний" листок заповнений, його потрібно розірвати на дрібні шматочки і вийти на вулицю. Ці шматочки потрібно випускати за вітром, а "позитивний" закріпити в будинку над дзеркалом. Протягом 12 днів поспіль, вранці і ввечері необхідно думати про позитив і позбавлення від проблем.

Щоб прогнати зло, можна зробити обряд з вогнем. Чисто символічно спалити кілька сухих гілочок і проговорювати: "Вогонь горить - сім'ю від бід зберігає, полум'я грає - зло проганяє". Головна умова - робити це все на світанку.

Щоб удача супроводжувала цілий рік, можна влаштувати застілля і приносити в цей день клятви на кабанячої голові або іншому блюді зі свинини.

Прикмети

Іній на деревах 21 і 22 грудня - зернові дадуть хороший урожай.

Щоб дізнатися, яку погоду чекати 31 грудня, помічайте погоду на день зимового сонцестояння. Яка погода 21, така ж і буде в новорічну ніч.

Напрямок вітру в сонцестояння залишиться без змін до дня рівнодення 22 березня.

12 днів, починаючи з 21 грудня, роблять прогноз погоди на цілий рік вперед. Наші предки відстежували ці дні і робили свій "календар погоди". 21 грудня показувало, якою буде погода в січні, 22 - в лютому і так далі.

Раніше ми розповідали, як дізнатися свою долю і загадати бажання в день зимового сонцестояння 2020 .