Названо найбільш очікувані авто 2021 року - вражають характеристиками і дизайном: фото

Автомобільні експерти назвали десять автомобілів, прем'єри яких заплановані на 2021 рік.

Про це пише видання AUTO.RIA.

Презентації авто, можливо, будуть проходити в режимі онлайн, оскільки цяформа виявилася вигідною і зручною для виробників.

Kia Sportage

Прем'єра: квітень 2021 року

Дебют нового Kia Sportage відбудеться вже навесні. Sportage отримає свіжу стилістику і виразну "маску тигра". Відносно силового оснащення, для більшості ринків основними двигунами стануть 1,6-літрові турбочетвірки: бензинова T-GDi і дизельна CRDi.

Skoda Fabia

Прем'єра: весна 2021 року

Skoda Fabia присутня на українському ринку більше 20 років, зараз ця модель перейде в четверту генерацію. Skoda Fabia побудують на шасі MQB A0, яке вже приміряли Seat Ibiza і Audi A1 нових поколінь. Що стосується зовнішності, скоріш за все, нова Фабія буде схожою на старшу Skoda Scala.

Renault Megane

Прем'єра: середина 2021 року

Наступний Renault Megane перейде в нове покоління зі звичного для всіх хетчбека кроссовером. Крім нового кузова, Renault Megane отримає й інше силове оснащення: з наступного року він стане електрокаром: машину побудують на "зеленій" платформі CMF-EV, вона отримає 215-сильний електромотор і зможе проїжджати на одному заряді до 450 км.

Nissan Qashqai

Прем'єра: весна 2021 року

Зовнішність авто начебто буде запозичена у нового Juke. Третє покоління Nissan Qashqai побудують на платформі CMF-C, яку до виходу новинки неабияк модернізували. Цікаві нововведення очікуються і в лінійці моторів: від дизельних версій позбудуться, а замість них покупцям пропонуватимуть гібридні варіанти. Турбомотор 1,3 DIG-T підкріплять потужним стартер-генератором, а до того ж це буде ще й перший Nissan на європейському ринку з силовою установкою e-Power, яку раніше ставили виключно на моделі Note, Serena і Kicks.

Peugeot 308

Прем'єра: березень 2021 року

Загальний стиль хетчбека залишиться тим самим: рівень змін більше нагадує серйозний рестайлінг, ніж зміну поколінь. Новий Peugeot 308 поставлять на модернізовану платформу EMP2. Очікується також помітне збільшення габаритів, завдяки чому в салоні і багажнику з'явиться більше місця. Відносно силового оснащення подробиць на даний момент трохи, але однією з найцікавіших модифікацій може стати гібридна версія GTi з повним приводом і потужністю близько 300 кінських сил.

Nissan 370Z

Прем'єра: 2021 рік

Новий Nissan Z Proto вийде на заміну культовому спорткару. Серійну версію спорткара назвуть Nissan 400Z. Крім 6-швидкісної механіки, яку будуть пропонувати любителям "класики", доступною буде й автоматична коробка передач.

Mitsubishi Outlander

Прем'єра: початок 2021 року

У 2020 році в Україні з'явився новий Mitsubishi Outlander, тепер він буде доступний в 7-місному виконанні. Про машину відомо не так багато - зовні вона буде максимально нагадувати концепт Engelberg Tourer. У самій компанії Mitsubishi заявляють, що Outlander буде переосмислений у всіх напрямках.

Toyota Land Cruiser 300

Прем'єра: вересень 2021 року

Новий Toyota Land Cruiser 300 стане більшим за попередника, - зокрема, додасть 200 мм в довжину (4970 мм) і 50 мм в колісній базі (2900 мм). Новий Toyota Land Cruiser 300 приміряє гібридну установку, яка прийде на заміну 4,6-літровому V8 (1UR-FE). Новий агрегат складатиметься з 3,5-літрового 6-циліндрового двигуна на 299 конячок і електромотора потужністю близько 180 сил.

Mercedes-Benz C-Class

Прем'єра: початок 2021 року

Серед цікавих нововведень відзначити можна нову версію так званого крос-універсала під назвою All-Terrain. Традиційні седан, звичайний універсал, а також купе і кабріолет залишаться в лінійці. З переходом до нової, п'ятої генерації Mercedes-Benz C-Class позбудеться 6- і 8-циліндрового двигуна, лінійка складатиметься лише з електрифікованих турбочетвірок. На базових моделях з'являться 48-вольтні стартер-генератори, а на топових версіях - підзарядні гібридні установки, як у Е-класу, який нещодавно дебютував в Україні. Навіть під капотом нового "зарядженого" Mercedes-AMG C 63 очікується 2,0-літровий турбомотор M139 з електричним "додатком".

Tesla хетчбек

Прем'єра: 2021 рік

Очільник бренду Ілон Маск запевнив, що новий компакт являтиме собою "щось радикальне" і навіть порівняв модель з гучним пікапом Cybertruck. Дизайнерський ескіз автомобіля, що з'явився в мережі, зовні схожий на похапцем зменшену версію кросовера Model Y. В цілому ж увага і ресурси "Тесли" в 2021 році будуть максимально спрямовані на виведення на ринок пікапа Cybertruck - в решті решт, передоплату за нього вже зібрано!

Як повідомляв "Апостроф", автомобільні експерти представили десятку вживаних авто, чиї власники залишилися цілком ними задоволені і радять покупку іншим.