RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Біологи відкрили новий вид змій: вони унікальні своїм способом життя, фото

Група експертів зробила дивовижне відкриття на Філіппінських островах. Вчені повідомили про новий вид змій, які ведуть підземний спосіб життя, вони виповзають на поверхню тільки після дощу.

Про це написано в статті , опублікованій в журналі Copeia.

У великому сімействі плазунів під назвою Lamprophiidae понад 300 видів, вони живуть на просторі від Південної Європи та Африки до Середньої і Південно-Східної Азії.

Не так давно з'явився ще один вид, який був виявлений на Філіппінах. Примітно, що ці змії протягом багатьох років залишалися "невидимими" для людей. Все через те, що вони вважають за краще підземний спосіб життя. Їх дуже складно помітити. За словами експертів, в їх "невидимості" роль зіграв і їх розмір - всього сімнадцять сантиметрів. Практично все своє життя ці змії живуть під землею, з'являються тільки після того, як пройде сильний дощ.

Вчені вирішили назвати змій варайскімі "ройками". За їхніми словами, цей вид змій вживає в їжу різних безхребетних, в основному вони їдять земляних черв'яків. "Ройки" відрізняються і тим, що у них дуже мало хребців - всього 144. Якщо порівнювати з іншими видами, в цьому плані "ройки" сильно їм поступаються, у інших представників їх буває до 450.

Аномально мала кількість хребців - це особливість, яка стала доступна зміям через їх спосіб життя. За допомогою комп'ютерної томографії вченим вдалося з'ясувати, що навіть голова варайскіх змій змогла адаптуватися під "підземку". Лусочок на голові набагато менше, ніж у інших видів, а кістки черепа - товщі і міцніше. У цих змій дуже маленькі очі і ніздрі.

Вчені відзначили, що Філіппіни є одним з найбагатших у світі регіонів, з точки зору різноманітності змій. На островах мешкає понад 112 видів. На жаль, через різні фактори багато змій гинуть в ранньому віці.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, вчені відновили зовнішність Клеопатри, Данте, Шекспіра та інших знаменитостей.