RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Школярка із Борисполя перемогла на конкурсі з агропромисловості від STEM is FEM

Відчути себе справжньою бізнес-вумен змогли українські школярки, які взяли участь у змаганнях від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM. Дівчата розбудовували власний агробізнес в онлайн-симуляторі Farm Foresight. Вирішувати, яку культуру та коли краще засіяти, закупляти витратні матеріали, здобрювати та захищати посіви, укладати контракти на продаж в симуляторі українських реалій – хто з учасниць краще впорається з цими завданнями визначали на тригодинному турнірі.

Про це розповів ініціатор STEM is FEM, інвестор компанії Reface Сергій Токарєв.

"Змагання проводилися в рамках навчального модуля з агропромислововсті. Протягом двох днів 30 дівчат з різних куточків України слухали фахові лекції від досвідчених спеціалісток цієї галузі та мотиваційні спічі від відомих успішних жінок. В практичний частині модулю для дівчат провели майстер-клас із роботи у онлайн-симуляторі агробізнесу Farm Foresight. В ньому дівчата й змагалися у рамках традиційного призового конкурсу", – пояснює Сергій Токарєв.

Переможницею стала Анна Бросаліна із Борисполя. За один ігровий раунд, що триває три віртуальні роки, дівчина вивела свій бізнес на рентабельність у 122%. Учасниця зізнається – аби перемогти, завзято тренувалася.

"Зігравши кілька разів, я виробила для себе стратегію, яка дозволяла отримати доволі непоганий результат. Я проаналізувала рентабельність різних культур за різних погодних умов і побачила, що вигідніше вирощувати та з якою ймовірністю це можна зробити успішно. Наприклад, були культури, як з високим прогнозом рентабельності, так і з великим ризиком втрат, тому що вони дуже залежали від погоди. Я вибрала, на мою думку, культури найменш залежні від погодних умов та найбільш рентабельні", – розповіла Анна Бросаліна.

У подарунок від організаторів дівчина отримала квадрокоптер.

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, мета якого – боротися із ґендерними стереотипами у суспільстві та заохочувати українських школярок здобувати технічні спеціальності. Організатори проєкту проводять численні безкоштовні навчальні заходи – вебінари, майстер-класи та повноцінні навчальні модулі з однієї із STEM-спеціальностей. Анонси подій публікуються на сайті проєкту та офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.