RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні ввели нові правила в школах: що змінилося з 1 січня

В Україні почали діяти нові правила для установ загальної середньої освіти.

Про це повідомили на офіційному сайті МОЗ України.

Згідно з новим регламентом учні, які проживають на відстані більше двох кілометрів від шкіл, забезпечуються транспортним засобом для підвозу до навчального закладу. Всі працівники шкіл зобов'язані пройти профілактичний огляд. У разі, якщо були зафіксовані порушення термінів проходження, до роботи вчителів допускати не будуть.

Приміщення школи більше не будуть здаватися в оренду, якщо її мета не відповідає освітнім потребам. Також в Україні з'явилися нові вимоги до благоустрою територій установ. Тепер є люди, які стежать за тим, щоб дотримувалися всі норми. У разі порушення ці люди будуть нести відповідальність.

У списку правил також є такі пункти:

  • У школах встановлять спеціальне обладнання для навчання. Діагональ моніторів ПК повинна бути не менше 15 дюймів. Якщо мова йде про ноутбуки, діагональ повинна бути не менше 14 дюймів, але пристрій також має бути обладнано клавіатурою і мишкою;
  • Учні будуть міняти своє місце за партою як мінімум 2 рази на рік. Це зроблено для того, щоб не допустити розвиток сколіозу, порушення зору і слуху;
  • Учні, які часто хворіють ангінами, ревматизмом і простудними захворюваннями, повинні знаходитися в третьому ряду;
  • У школах обов'язково повинні бути внутрішні санвузли. За словами Віктора Ляшка, кожна десята школа в країні має зовнішній туалет, а це підвищує ризик появи урологічних і сечостатевих хвороб.

З січня 2021 року в українських школах будуть ретельно стежити за харчуванням учнів. Подібний підхід використовують у багатьох країнах Європи. Зокрема, адміністрація школи буде додавати в "чорний список" продукти, які дітям їсти небажано, наприклад, чіпси, сухарики і сосиски.

Раніше "Апостроф" розповідав, як будуть працювати школи під час жорсткого карантину в різних містах України.