Названо кращі "гібриди" і електрокари - майже не ламаються і не створюють проблем

Автомобільні експерти назвали 10 найкращих електрокарів 2020 року і розмістили гібриди у своєрідному рейтингу надійності "зелених" авто.

Про це пише сервіс AUTO.RIA.

10. Mitsubishi Outlander PHEV

На Mitsubishi Outlander PHEV встановлюють 2,4-літровий бензиновий мотор потужністю 135 кінських сил і 211 Нм крутного моменту. Компанію йому складають два електродвигуни, так що в результаті загальна віддача установки налічує 165 конячок, чого цілком вистачає для розгону до 170 км / год і прискорення з місця до сотні за 10,5 секунди.

9. BMW i3

Хетчбек має 170 кінських сил потужності. Пробіг спочатку був не блискучим - всього 225 км на одному заряді. Втім, пізніше стали з'являтися і більш просунуті версії, здатні їхати на 60 км далі, а також моделі Rex - з бензогенератором на борту для підзарядки батарей в русі.

8. Honda CR-V Hybrid

Кросовер комплектується 2,0-літровим 145-сильним атмосферним мотором, який на невеликих швидкостях виконує функцію генератора, поповнюючи заряд 184-сильного електродвигуна. Саме на електричному агрегаті лежить основна робота, - і тільки при високому темпі їзди, коли ефективність електричної установки зменшується, за справу береться ДВС.

7. Toyota Corolla

Моделі 2020 року випускають з 1,8-літровими бензиновими моторами з віддачею в 122 кінські сили. Ще 72 "коня" забезпечує електродвигун. За перемикання передач тут відповідає варіатор. Максимальна швидкість гібрида складає 180 км / год, в той час, як на розгін до першої сотні йде 11 секунд.

6. Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric оснащується батареєю на 64 кВт / год і електромотором потужністю 204 кінських сили з тягою в 395 Нм. Саме цю машину в минулому році виділили серед інших електрокарів і назвали її найбільш далекобійною.

5. Lexus RX

Єдина проблема кросовера була пов'язана з електронікою, яка не торкалася роботи силової установки. Її роль тут виконують 3,5-літровий V6 і кілька електромоторів. Загальна віддача - 313 кінських сил. З місця до сотні такий паркетник може прискорюватися за 7, секунди, а максимальна швидкість складає 200 км / год.

4. Toyota RAV4

В Україні Toyota RAV4 Hybrid доступний в двох версіях - з 2,5-літровим бензиновим "атмосферником" і електричним доважком. Залежно від типу приводу установка може видавати 218 (з передньою провідною віссю) або 222 (4х4) кінських сил. В останньому випадку, кросовер здатний на прискорення з місця до сотні за 8,1 секунди, а ось максималка у обох варіантів обмежена на позначці в 180 км / год.

3. Lexus NX Hybrid

Комплект Lexus NX Hybrid, як і у топового гібрида RAV4, складається з 2,5-літрового бензинового мотора, доповненого 2 електродвигунами. Сумарна віддача досягає 200 кінських сил. Привід у такого паркетника може бути тільки повним, а розгін з місця до сотні займати буде всього 9,2 секунди. Максималка завбачливо обмежена на показнику 180 км / год.

2. Tesla Model 3

Електрокар Tesla Model 3 доступний в трьох версіях: з заднім приводом і 283-сильним мотором, в 412-сильному виконанні з повним приводом і ще однією повнопривідною модифікацією з віддачею 473 кінські сили. Є у моделі і версія, яка, згідно з паспортом, здатна проїжджати на одному заряді до 560 км (Long Range).

1. Toyota Yaris Hybrid

Гібридна установка моделі складається з 1,5-літрового ДВС і електромотора з сумарною віддачею 116 кінських сил. Такий автомобільчик розганяється з місця до сотні за 9,7 секунди при максимальній швидкості в 175 км / год.

Як повідомляв "Апостроф", раніше автомобільні експерти склали рейтинг кращих вживаних позашляховиків, які ще довго служитимуть своєму власнику і є хорошим вкладенням капіталу.