RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Біля берегів Малайзії страждають від коронавірусу двоє українських моряків

Біля берегів Малайзії моряки на кораблі SFL Kate страждають від коронавірусу, серед них двоє українців.

В Україні більше 4 тис. нових випадків коронавірусу за добу: статистика на 10 січня

Про це розповів "Радіо Свобода" старший механік Валерій Григор'єв з Києва, який знаходиться на кораблі.

За його словами, вірус потрапив на судно через двох інженерів, які зайшли на корабель в Індонезії, коли його завантажували вугіллям. Це було 25 грудня.

З симптомами COVID-19 зараз вісім членів екіпажу, серед них і сам Валерій, а також ще один українець. Григор'єв відчув симптоми хвороби з 1 на 2 січня. У нього піднялася температура. Також погане самопочуття ще у п'яти чоловік.

Судно з хворими підійшло до берегів Сінгапуру. Але влада країни заборонила заходити навіть в територіальні води. Тому корабель попрямував до Малайзії. Місцеві медики взяли аналіз у моряків і підтвердили коронавірус.

Григор'єв зазначив, що членам екіпажу допомогу не пропонують, а тільки обіцяють госпіталізувати хворих, але затягують процес.

Український моряк сказав, що хворіє вже десятий день. Його самопочуття поки не прийшло в норму. Він пропив курс антибіотиків, які не допомогли. У нього температура тіла вище норми, слабкість і пітливість. Другий українець відчуває себе краще, температури немає.

Григор'єв звернувся до Міністерства закордонних справ і в посольство України в Малайзії. З ним вже зв'язалися і пообіцяли надати допомогу хворим.

Відзначимо, що всього на кораблі SFL Kate 21 член екіпажу.

Як повідомляв "Апостроф", в Японії зафіксували ще одну мутацію коронавірусу. Новий штам виявили у чотирьох туристів з Бразилії.