RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Британія задумала відправити корабель на Марс з ядерним двигуном від Rolls-Royce: як він виглядатиме

Британія планує відправити космічний корабель на Марс з ядерним двигуном від Rolls-Royce.

Про це повідомляє Daily Mail.

Британський виробник елітних автомобілів і авіадвигунів Rolls-Royce уклав договір з Космічним агентством Британії для розробки двигунів для космічних кораблів з ядерними двигунами. Вони працюватимуть разом і вивчатимуть потенціал ядерної енергетики як джерела енергії для майбутніх експедицій в далекий космос.

Якщо експеримент пройде успішно, то ядерний космічний корабель може скоротити час польоту на Марс до 3-4 місяців. Це в два рази менше, ніж при використанні сучасних хімічних двигунів. Також астронавти на борту корабля будуть піддаватися меншому впливу радіації під час польоту, що зробить польоти безпечнішими.

"Космічне випромінювання може піддавати астронавтів значному ризику променевої хвороби і підвищеному ризику виникнення раку протягом усього життя, уражень центральної нервової системи і дегенеративних захворювань", - сказали в NASA.

Ядерна силова установка включає в себе напрямок вивільнення енергії при розщепленні атома для прискорення ракетного палива з величезною швидкістю.

"Космічна ядерна енергія і рухові установки - це революційна концепція, яка може відкрити нові можливості для майбутніх місій в дальній космос, які доставлять нас на Марс і далі", - сказав доктор Грем Тернок, виконавчий директор Космічного агентства Британії.

Відзначають, що ідея двигуна космічного корабля з ядерною установкою нова. NASA запустило програму ще в 1961 році з розробки ядерного двигуна, хоча програма була припинена в 1972 році через скорочення космічного бюджету. Тепер, більше 45 років по тому, NASA знову працює над системою ядерного теплового руху. Але терміни проекту NASA залишаються неясними.

Як повідомляв "Апостроф", в Японії збираються запустити в космос супутник з дерева.