RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Шкільні канікули в Україні до кінця 2021 року: що потрібно знати і які корективи вніс локдаун

В Україні традиційно школярі відпочивають від навчання на канікулах чотири рази на рік.

"Апостроф" зібрав інформацію про канікули для дітей.

Зимові канікули 2020/2021

У навчальних закладах через локдауна були скориговані дати зимових канікул. Але в різних регіонах вони закінчуються в різний час.

Київ. Канікули в столиці будуть з 25 грудня по 10 січня. Другий семестр стартував з 11 січня, однак навчання проходить дистанційно. Якщо ситуація з захворюваністю не погіршиться, з 25 січня школи запрацюють в звичайному режимі. Канікули в установи професійно-технічної освіти - з 31 грудня по 15 січня. Другий семестр для них теж почнеться в дистанційному форматі - з 18 до 24 січня.

Харків. 1-4 класи будуть на канікулах до 22 січня, а учні 5-11 класів з 11 січня перейшли на дистанційне навчання.

Одеса. У місті з 28 грудня на канікули пішли 40% учнів. Зимові канікули в Одесі тривали з 30 грудня до 13 січня.

Дніпро. Департамент гуманітарної політики рекомендував школам зробити канікули з 25 грудня по 10 січня. Навчання з 11 по 24 січня - в дистанційному режимі. Зокрема, на сайті школи № 28 йшлося про те, що зимові канікули там з 23 грудня по 7 січня.

Вінниця. На нараді директорів шкіл було прийнято рішення продовжити навчальний процес до 30 грудня включно. Канікули там почалися 31 грудня і тривали до 10 січня. По 24 січня навчання в школах проходить дистанційно.

Львів. Тут теж не все прислухалися до рекомендацій. Частина шкіл не змінила дати канікул - з 24 грудня по 11 січня. На час локдауна учнів цих шкіл перевели на дистанційне навчання. Частина шкіл вирішила, що зимові канікули будуть з 31 грудня по 25 січня. Дистанційного навчання в них не буде. У цих школах на декілька днів скоротять весняні або літні канікули.

Кропивницький. Канікули для школярів 3-11 класів почалися в різний час, але закінчилися у всіх 10 січня. Для учнів 1-2 класів, з огляду на бажання батьків, канікули триватимуть до 24 січня.

Ужгород. Канікули почалися 25 грудня і до 10 січня.

Мукачево. На сайті міської ради зазначено, що шкільні канікули триватимуть з 25 грудня по 25 січня.

Запоріжжя. У Департаменті освіти і науки рекомендували провести зимові канікули в школах Запорізької області з 28 грудня по 11 січня. Деякі вчаться дистанційно. Інші школи, якщо це не порушує структуру навчального року, ввели на весь час локдауна канікули. Всі установи дошкільної освіти та спеціальні навчальні заклади (спеціальні школи-інтернати) з 8 по 24 січня працюватимуть в звичайному режимі. Спортивні школи на період локдауна працюватимуть.

Весняні канікули 2021

Традиційно навесні діти відпочивають один тиждень. Канікули почнуться для школярів 22 березня і триватимуть до 28 березня включно.

Літні канікули 2021

Найдовший відпочинок чекає учнів влітку. Школярі відпочивають від навчання цілих три місяці. Канікули почнуться 1 червня і триватимуть до 31 серпня включно.

Осінні канікули 2021 і зимові канікули 2021/2022

Точних дат на осінні і зимові канікули поки немає, що може залежати від карантину. Однак традиційно школярі відпочивають з другої половини жовтня до 1 листопада і з 25 грудня по 10 січня.

***

Залежно від епідемічної ситуації в школах, опалення, погодних умов, регіональних особливостей та інших факторів, школа може на свій розсуд змінювати дати початку і закінчення канікул, а також призначати додаткові канікули або карантин. Тому розклад канікул може відрізнятися в різних містах України.

Додаткові вихідні

Школярі також будуть традиційно відпочивати від школи в зв'язку з офіційними святами:

  • 8 марта (понеділок) - Міжнародний жіночий день;
  • 1 травня (субота) - День праці (ймовірно, перенесеться на понеділок, 3 травня);
  • 2 і 3 травня (неділя і понеділок) - Пасха;
  • 9 травня (неділя) - День Перемоги (швидше за все, вихідним днем буде Понеділок 10 травня).

Читайте також в матеріалі "Апострофа": Хроніки локдаунов: як українська влада боролися з COVID-19.