RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вимивав сотні мільйонів: стало відомо про схеми директора ринку "Столичний"

Нинішній директор ринку "Столичний" Рустем Абдукадиров, який отримав цю посаду від Юри Єнакіївського, пов'язаного з президентом-утікачем Віктором Януковичем, протягом декількох років "вимивав" з ринку гроші.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За даними джерела видання, після призначення Абдукадиров провернув дві багатомільйонні угоди щодо, нібито, покупки для ринків нових павільйонів. Перший договір (на 87,49 млн грн) він підписав з фірмою ТОВ "ЕЛІТ ТОРГ КОМПАНІ", а ще один (86,65 млн грн) - з компанією ТОВ фірма "Надія". В обох випадках, говорить джерело видання, сума угоди значно перевищувала реальну ринкову вартість продукції, що поставляється, що може говорити про банальне виведення грошей на фірми-прокладки.

При цьому, хоча за документами, стверджує джерело, ці самі павільйони "Столичному" були, нібито, передані, їх ніхто так і не побачив.

"Простіше кажучи, Абдукадиров купив повітря", - наголошується в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти з'ясували, що люди з оточення президента-втікача Януковича, досі контролюють ринок "Столичний". Вони нібито взяли аванс на продаж більшої частини ринку у міжнародного інвестора і відмовилися виконувати свої зобов'язання.