RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Директор ринку "Столичний" витратив мільйони на незрозумілі цінні папери - розслідування

Директор київського ринку "Столичний" Рустем Абдукадиров виводив з нього гроші, підписуючи угоди про покупку сумнівних цінних паперів у фірм, які пов'язують з Юрієм Іванющенком.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, за даними джерела видання, у лютому 2020 Абукадиров підписав угоду з ПрАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Нові технології" про, нібито, покупку "Столичним" цінних паперів, вартість яких перевищувала ринкову на 45 млн грн. Ринок перерахував лише 26 млн грн, і "Нові технології" вимагали повернення ще 19 млн.

Ще один схожий договір, зазначає джерело, Абдукадиров підписав і з ТОВ "Донбаська вугільна компанія", нібито, купивши у компанії цінних паперів на 97,9 млн грн. Цінні папери "Столичному", нібито, були передані, гроші Абдукадиров не перерахував і ТОВ пред'явило боргові вимоги на 97,9 млн грн.

У матеріалі наголошується, що за даними ЗМІ обидві компанії - "Нові технології" і "Донбаська вугільна компанія" відносили до сфери інтересів Юри Єнакіївського.

"Вимальовується схема, що руками Абдукадирова всі ці мільйони могли бути виведені в інтересах соратника-втікача Януковича", - йдеться в статті.

Крім того, зазначені угоди, згідно зі статутом "Столичного", Абдукадиров навіть не мав права підписувати, адже це питання знаходиться в компетенції зборів акціонерів ринку.

"В результаті, ринок, який Абдукадиров прийняв прибутковим, потрапив у колосальні борги. А в квітні 2020 щодо ринку "Столичний" госпсудом Києва було відкрито справу про банкрутство", - йдеться в матеріалі.