RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На яких машинах їздив Байден: фото шикарного "автопарку"

78-річний президент США Джо Байден, який вступив на посаду 20 січня, є пристрасним автолюбителем і патріотом - найбільше він любить потужні американські авто. Останні 8 років секретна служба не дозволяє Байдену сідати за кермо. Цей момент він ненавидить в своїй роботі найбільше.

"Апостроф" зібрав інформацію про те, на яких машинах він їздив.

Батько Байдена був одним з великих автомобільних дилерів Делавера і в різний час керував шоу-румами General Motors, Chrysler і Ford.

"У свої 34 роки батько керував мережею дилерів в штаті Делавер. І весь час приїжджав додому з роботи на різних машинах. Особливо запам'ятався мій випускний, коли мені дозволили взяти зі стоянки майже новий Chryler 300D з пробігом всього 7000 миль", - розповів Байден.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Більше 50-ти років Байден є шанувальником свого Chevrolet Corvette Stingray 1967 року. І навіть знявся з ним для передвиборчої кампанії. Машину він отримав в подарунок від батька на весілля.

Однак першою машиною президента був беушний бежевий Studebaker Champion 1951 року з своєрідним оформленням капота, за який модель прозвали Bullett nose. Після цього він почав їздити на Plymouth 1952-го року ало-карамельного кольору з роздільним лобовим склом. Наступним став Chevrolet Bel Air 1956 року кольору "Аляска" з дахом, який автоматично складається, і з триступеневою механічною коробкою передач.

Були у Байдена і європейські моделі, наприклад, Mercedes-Benz 190 SL.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Джо і Джилл Байден стали першою парою США: що ми знаємо про сім'ю 46-го президента.