RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Шоста річниця обстрілу Маріуполя: в Україні вшанували пам'ять загиблих, фото

У неділю, 24 січня, в Маріуполі включили сирени цивільної оборони, щоб вшанувати пам'ять жертв обстрілу мікрорайону "Східний" в 2015 році.

Про це інформує прес-служба міськради Маріуполя.

"24 січня в період з 9:10 до 9:20 з метою вшанування пам'яті жертв артилерійського обстрілу жителів МКР "Східний" в січні 2015 року, будуть включені сирени системи централізованого оповіщення населення мікрорайону "Східний", Лівобережного і Кальміуського районів міста. Жителів і гостей міста просимо зберігати спокій і продовжувати свої справи", - говорилося в повідомленні сьогодні вранці.

Страшна трагедія трапилася 24 січня 2015 року, коли російсько-окупаційні війська з систем залпового вогню "Град" накрили мирний мікрорайон "Східний". Перший обстріл почався о 9:25 за київським часом, а в результаті підлої атаки загинули 29 людей і майже 100 отримали поранення.

Сьогодні вранці пам'ятного знака "Загиблим в неоголошеній війній" пройшла панахида, а небайдужі жителі Маріуполя приносять квіти і лампадки.

У жалобній церемонії також брали участь мер Маріуполя Вадим Бойченко і глава ДонОГА Павло Кириленко.

"Ми повинні розуміти, що загиблі живуть в наших серцях до тих пір, поки живе пам'ять про них", - заявив глава регіону під час жалобної панахиди.

Раніше ми розповідали, що на Донбасі від кулі російського снайпера загинув 28-річний піхотинець ЗСУ.