RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Названо найбезпечніше авто за результатами краш-тесту - може врятувати життя: відео

Експерти назвали найбезпечніший автомобіль за підсумками краш-тесту за версією Euro NCAP у співпраці c Thatcham Research. Ним став хетчбек Volkswagen ID.3, перший в новій лінійці електромобілів (EV).

Про це розповідає What car.

Volkswagen отримав високу оцінку за те, що ID.3 в стандартній комплектації оснащується новітніми технологіями активної безпеки.

При цьому, краш-тести були жорсткішими, ніж будь-коли. Серед змін - мобільний прогресивний бар'єр, що деформується (MPDB) замінили на статичний бар'єр в тесті на лобове зіткнення зі зміщенням. Автомобіль і бар'єр для краш-тестів рухаються назустріч один одному і удар досліджується, щоб визначити, яких збитків автомобіль заподіює іншому транспортному засобу та його пасажирам під час зіткнення.

Оскільки 30% загиблих в результаті бокового зіткнення знаходяться на протилежному боці від удару, тести тепер також вимірюють вплив на тих, хто перебував з іншого боку автомобіля.

ID.3 став найбезпечнішим автомобілем 2020 року, набравши 89% по захисту пасажирів-дітей і 87% по захисту пасажирів дорослих в краш-тестах, чому сприяла установка передньої центральної подушки безпеки, яка не дозволяє людям битися головою один про одного під час бокового удару.

Новий Volkswagen також добре показав себе при тестуванні систем активної безпеки, які в першу чергу спрямовані на запобігання зіткнень. У стандартній комплектації він має систему автоматичного екстреного гальмування (AEB), яка здатна запобігати зіткненню в різних ситуаціях.

"Volkswagen заслуговує похвали за те, що при створенні свого першого повністю електричного автомобіля зробив ставку на безпеку. Це дуже хороший знак для безпеки дорожнього руху в майбутньому", - зазначив директор з досліджень компанії Thatcham Research, яка проводить випробування безпеки для Euro NCAP в Великої Британії, Метью Ейвері.

Раніше експерти розповіли про автомобілі, які також відрізняються підвищеною безпекою.