RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

У 2020 році майже всі тендери на Дніпропетровщині вигравали компанії Святослава Олійника - ЗМІ

Персоною екс-глави Дніпропетровської облради Святослава Олійника активно займаються НАБУ і ДФС. Як вважають журналісти, цікавість правоохоронців може бути в тому числі обумовлена тим, що "в 2020 практично всі тендери ОДА вигравали близькі до нього фірми".

Про це пише "РБК-Україна".

"В останні роки фірми Олійника отримували багатомільйонні підряди від держави на будівництво і ремонт інфраструктури. Наприклад, дорожньо-будівельна фірма УПС, афільована зі Святославом Олійником навіть ставала фігурантом судових розглядів через відверто халтурний ремонт доріг області. Причому суми фігурували астрономічні - УПС освоїла мільярд бюджетних гривень", - повідомляє видання.

Як пише ЗМІ, в 2020 практично в кожному департаменті ОДА "з'явився чиновник, так чи інакше близький до Святослава Олійника. За даними джерел з ДніпрОДА, буквально всі платежі могли проходити узгодження у Олійника. Таким чином, він міг контролювати, як діяти з тими або іншими підрядниками будівництва", підкреслює автор статті.

"Одним з найбільш яскравих прикладів корупції на тендерах стали успіхи компанії "ССА Енерджі", на рахунку якої десятки виграних підрядів при дуже сумнівних обставинах. Причому ця компанія вигравала все - починаючи з ремонту тротуарів в містах та селах області (чим ОДА взагалі не повинна займатися) і закінчуючи великими держзамовленнями. У всіх випадках конкуренція на тендерах також була досить сумнівна - брали участь дві компанії з очевидними ознаками змови, а на аукціоні не фіксувалося зниження ціни ", - пише видання.

За 2019-2020 фірма "ССА Енерджі" виграла кілька десятків торгів Дніпропетровської ОДА. Журналісти вказали на зв'язок Святослава Олійника і його оточення з фірмою "ССА Енерджі" - на сайті Prozorro відображені "проведені немов під копірку десятки торгів" на поточний ремонт автомобільних доріг (на організацію дорожнього руху, що за фактом є простим встановленням відбивних елементів на вже відремонтованій дорозі), де "ССА Енерджі" незмінно конкурувала з однієї і тієї ж фірмою "Будремсвіт" і також незмінно вигравала тендер без зниження ціни".

Як вважають ЗМІ, за провалом президентської програми "Велике Будівництво" в Дніпропетровській області може стояти екс-глава облради Святослав Олійник.