RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Україна вимагатиме заблокувати канали Медведчука в YouTube: перші подробиці

Міністерство культури і інформаційної політики України звернеться до компанії YouTube з проханням заблокувати канали NewsOne, ZIK та "112 Україна" на відеохостингу в зв'язку з введенням проти них санкцій.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив глава міністерства Олександр Ткаченко.

За його словами, ці телеканали - в ефірному, супутниковому або інтернет-мовленні - представляють інформаційну загрозу національній безпеці України.

"Звичайно, YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але впевнений - популярна платформа повинна знати про те, хто саме і як фінансує і виробляє ворожий контент", - зазначив Ткаченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися дані, що телеканали Віктора Медведчука "112", "ZIK" і "NewsOne", які заблокували через санкції, фінансує ТОВ "Торговий дім "Донське вугілля", яке веде свою діяльність в ОРЛО.

У Національній спілці журналістів України вже відреагували на рішення РНБО про блокування каналів. Голова союзу Сергій Томіленко в ефірі Апостроф TV заявив, що він критикує не рішення РНБО або мандат влади, а прецедент, коли щодо українських каналів застосовуються санкції, які спочатку були механізмом певних репресій до тих, хто не працює в українському правовому полі.