RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Глава партії Балашова "5.10" напав на активістів - "Братство"

Керівник партії "5.10" Юрій Коновальчук агресивно відреагував на дії активістів, які виступають за притягнення до відповідальності лідера цієї політсили Геннадія Балашова.

Про це повідомляє партія "Братство", публікуючи відео, на якому нібито Коновальчук намагається вдарити активіста, пише УНН.

Підкреслюючи, що акція почала економічну блокаду Балашова, в партії зазначають: активісти відгукнулися на заклик "Братства" покарати "відкритого окупанта і героя Росії" - "Свідомі громадяни не залишилися в стороні небезпеки, яку несе в собі діяльність цієї людини, і дали знак кожному, хто має з ним спільні справи: працюєш з Балашовим - працюєш проти України!".

"Балашову сильно припекло від цього протесту - інакше Юрій Коновальчук не кинувся б з кулаками і лайкою на активістів і не зривав би розвішані ними постери, де вказується, що Балашов - ворог України і українського народу", - йдеться в повідомленні.

У партії нагадують, що вона реалізує план щодо залучення Балашова до відповідальності за його антиукраїнські висловлювання і заклики до насильства над тими, хто просить говорити українською. Для втілення цього плану в життя "Братство" направило запити в:

СБУ - з вимогою притягнути Балашова до відповідальності за антиукраїнські заяви, розпалювання ненависті, заклики до насильства і "роботу на кремлівських окупантів";

Українські та міжнародні ЗМІ і громадські організації - з вимогою "публічного засудження Балашова та недопуску його до ефірів";

"ПриватБанк", який "з 2012 орендує у Балашова приміщення", і асоціації "Укргорілка", яка з 2016 регулярно здійснює виплати на його користь - з вимогою "припинити співпрацю з Балашовим".

Як відомо, раніше Балашов зі своїм охоронцем побив юриста і супроводжуючого його журналіста за те, що вони збирали докази його схеми при будівництві клубного будинку New York. Балашов привернув інвесторів до фінансування будівництва, але 7 років відмовляється повертати їм їх вкладення. Замість цього він мінімум з 2015 здає його приміщення в оренду під офіси.