RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Новинка від Ferrari буде найшвидшим і найдорожчим кросовером в світі: фото і характеристики

В 2021 році компанія Ferrari планує випуск свого першого кросоверу під назвою Purosangue, який вже претендує на звання найшвидшого SUV в світі.

Про це пише видання Autonews.

Перший кросовер Ferrari вже назвали найбільш суперечливою моделлю за майже вікову історію італійської марки.

Про те, що Ferrari веде розробку принципово нового утилітарного автомобіля ще в 2017 році обмовився тодішній глава компанії Серджіо Маркіонне. Рік по тому на зборах акціонерів Ferrari було офіційно оголошено, що нова модель отримає назву Purosangue, що в перекладі з італійської означає "чистокровний".

Purosangue буде являти собою піднятий автомобіль з кузовом Shooting Brake зі збільшеним дорожнім просвітом. Кросовер повинен успадкувати ряд рис у моделі Roma GT - нинішнього найкомфортнішого суперкара італійської марки. Purosangue отримає загальний силует "гран турера" з довгим капотом, масивними радіаторними гратами і характерною формою передньої оптики, розділеної на дві частини. При цьому задня частина кузова буде більше нагадувати корму моделі GTC4Lusso.

Позашляховик розроблять на передньомоторного алюмінієвому шасі, на якому, в тому числі був створений новий суперкар Roma GT. Ця "база" передбачає адаптацію шести-, восьми- і 12-циліндрових агрегатів, а також електрифікованих силових установок.

Раніше в Ferrari заявили, що в найближчому майбутньому не збираються відмовлятися від 12-циліндрових агрегатів і продовжать модернізацію свого нинішнього найбільшого двигуна об'ємом 6,5 літра. Тому топова версія Purosangue може отримати саме цей мотор, потужність якого перевищить 800 кінських сил. Втім, більш ймовірним є поява версії з бензин-електричною установкою на базі 3,9-літрового мотора V8 від Roma GT з сумарною потужністю агрегатів близько 700 кінських сил.

Запуск Ferrari Purosangue на ринку намічений на 2021 рік. Як очікується, новинка обійдеться не менше ніж в 300 тис. євро, що зробить її одним з найбільш дорогих автомобілів в своєму класі.

Як повідомляв "Апостроф", на замовлення клієнта з Об'єднаних Арабських Еміратів, Rolls-Royce створив унікальний Phantom. Автомобіль виявився настільки незвичайним, що його виділили в окрему модифікацію Iridescent Opulence.