RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Діти хворіють також важко: лікар вказав на важливий нюанс з коронавірусом в Україні

Карантинні обмеження, введені Кабміном для боротьби з коронавірусом, допомогли зменшити кількість пацієнтів серед дітей, але вони все одно переносять COVID-19 так само важко.

Про це розповів директор Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні Андрій Артимович, пише НВ.

За його словами, в Україні зараз склалася тенденція зменшення кількості пацієнтів серед дітей. Цьому сприяли жорсткі обмеження, введені Кабміном, і те, що значна частина населення вже перехворіла коронавірусом.

Андрій Артимович додав, що в кожній країні діти хворіють менше коронавірусом, але вони у важкій формі переносять COVID-19.

"... З іншого боку, в кожній країні відзначають: діти хворіють менше. І як мені бачиться, головна причина цього в тому, що діти максимально і найбільш планомірно охоплені щепленнями. Так, діти хворіють [ковідом] менше, але при цьому так само важко", - підкреслив директор Тернопільської лікарні.

Він також попередив, що якщо вакцинація не охопить 90% населення, то істотного ефекту від препарату очікувати не варто.

"Що стосується вакцинації. Якщо нею не охоплюється критична маса населення, а це більше 90%, то очікувати істотного ефекту буквально через півроку не варто. Але якщо охопити вакцинацією хоча б вразливі верстви населення, то, звичайно, це дасть ефект і хоча б збереже тих, хто надає медичну допомогу", - додав Артимович в інтерв'ю журналістам.

Також читайте матеріал "Апострофа": Україна може закрити питання вакцин, причому не за скажені гроші - лікар-інфекціоніст.