RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Замінять "Град": ВСУ отримає на озброєння нову РСЗВ "Буревій", відео випробувань

Представники Збройних сил України оголосили про останній етап випробувань нової РСЗО "Буревій". У мережі з'явилися перші кадри і результати випробувань на одному з військових полігонів.

Про це повідомляє Defense Express.

Олександр Миронюк, який представляє Міноборони України, говорить, що ВСУ потребує оновлення реактивних систем. У відомстві планують об'єднати відразу кілька розробок. За словами представників відомства, кожна з них має свої показники ефективності, після так званого "злиття" в ЗСУ сподіваються отримати гідний результат. Зокрема, за словами Олександра Миронюка, ВСУ візьме напрацювання по автоматизації з "Верби" і інтегрує їх з бойовою частиною "Береста", яка має найбільшу вогневу міць.

БМ-21У "Верба" - це поліпшена версія "Граду". Про зміни відомо небагато, наприклад, БМ була поставлена на нове шасі, також розробники додали кілька навігаційних і автоматизованих систем. Після злиття "Береста" і "Верби" з'явився так званий "Буревій".

Випробування нового РСЗВ провели на одному з полігонів. Нова реактивна система обладнана цифровою системою управління вогню, також в РСЗВ вбудована система обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє включити "Буревій" в єдиний розвідувально-ударний контур, коли отримана розвідкою з безпілотників інформація в режимі реального часу може передаватися на вогневі позиції, після чого по ворогу наносять прицільний удар. Ціль може бути знищена всього через кілька хвилин після того, як військові уточнили координати.

Відео випробувань установки


У ВСУ зазначили, що нова розробка здатна в кілька разів підвищити ефективність української артилерії.

Читайте також матеріал "Апострофа":Легалізація зброї: чи зможуть українці ходити з пістолетами вулицями