RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Археологи виявили крем для обличчя, якому 2700 років, і дізналися його інгредієнти: фото

Археологи розкопали в північному Китаї гробницю знатної людини, наповнену різним похоронним приладдям, серед якого виявився крем для обличчя, якому 2700 років.

Про це повідомляє Daily Mail.

Під час вивчення гробниці в ній знайшли бронзову похоронну зброю, а також багато прикрашений бронзовий посуд, в якому і був крем.

За словами дослідників, вони відразу запідозрили, що м'який жовто-білий матеріал у витонченій бронзовій посудині був косметичним кремом.

Це було підтверджено хімічним аналізом, який виявив два основних інгредієнти: тваринний жир (швидше за все, великої рогатої худоби) і білу кремоподібну речовину, відому як місячне молоко.

"Це являє собою ранній приклад виробництва косметики в Китаї і вказує на зростання косметичної промисловості, що зароджувалася", - зазначили вчені Китайської академії наук.

Як повідомляв "Апостроф", археологи в Китаї, на півночі провінції Шеньсі, розкопали раніше невідоме науці місто Сімао, яке мало не тільки найпотужніші фортечні стіни, а й величезну піраміду, побудовану в один час з Великою пірамідою в Єгипті.