RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні до весняного призову можуть збільшити штрафи для тих, хто ухиляється: названо суми

До початку весняного призову на строкову службу в Україні можуть прийняти законопроект, який істотно збільшує розмір штрафів для тих, хто намагається ухилитися від служби в армії.

Відповідний проект закону був прийнятий Верховною Радою в першому читанні.

Згідно з цим законопроектом, який було внесено на розгляд парламенту президентом України Володимиром Зеленським, за порушення призовником законодавства про військовий обов'язок і військову службу, пропонується штрафувати ухильника на суму від 510 до 850 гривень (зараз вилка штрафу від 85 до 119 гривень), а за повторне порушення доведеться розщедритися вже на 850-1700 гривень (зараз 170-255 гривень).

У вересні 2020 року документ було прийнято в першому читанні, не виключено, що до весняного призову депутати "підметушаться" і підвищені штрафи стануть реальністю.

Подроблее про те, скільки строковиків планують закликати в 2021 році, як буде відбуватися їх навчання за новими правилами і чи залишаються перспективи переходу української армії на контрактну основу, читайте в матеріавле "Апострофа": Якщо строковиків не призовуть, армія потоне в бруді: яким буде заклик 2021 року