RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Два кілометри по снігу з пацієнтом на спині: медик швидкої допомоги здійснив мужній вчинок, фото

У Рівненській області фельдшер швидкої допомоги з-за снігових заметів тягнув на спині пацієнта понад 2 кілометри - з дому до машини.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Як сказано в повідомленні, виклик на лінію 103 надійшов від сімейної лікаря Тучинської амбулаторії: житель села Воронів Гощанського району потребував екстреної допомоги. У 47-річного пацієнта почалися судоми на тлі ДЦП, його мати була розгублена і не знала, що робити.

Фельдшерська бригада Тучинського пункту вирушила на допомогу, однак через снігові замети карета швидкої допомоги не могла доїхати до вказаної адреси. Тоді фельдшер швидкої допомоги Степан Вознюк взяв з собою необхідні медичні препарати і відправився пішки.

Після огляду пацієнта і надання необхідної медичної допомоги виникла необхідність транспортувати його до лікарні. Степан Вознюк взяв на спину пацієнта і пройшов понад 2 км до автомобіля з пацієнтом на спині. Після цього його успішно госпіталізували в Гощанському ЦРЛ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Жовківському районі Львівської області, медики швидкої допомоги через снігові замети, які виникли в результаті масштабних снігопадів, були змушені транспортувати пацієнтку на санях.