RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Досить одного щеплення: медики в США повідомили, кому не потрібно вводити вакцину від коронавірусу двічі

Медичні працівники Сполучених Штатів надали нову інформацію про вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомляє The New York Times.

Американські вчені провели незалежні дослідження, які показали, що тим, хто перехворіли вірусом COVID-19, може бути достатньо однієї дози двокомпонентного препарату для того, щоб забезпечити захист від інфікування в найближчому майбутньому.

В рамках експерименту представники Центру досліджень раку імені Фреда Хатчінсона взяли зразки аналізів крові у десяти пацієнтів, які змогли перемогти вірус COVID-19. За словами вчених, імунітету цих людей виявилося недостатньо для того, щоб перемогти південноафриканський штам вірусу. Після того, як пацієнтам ввели дозу вакцини Pfizer або Moderna, число антитіл до вірусу почало зростати в кілька тисяч разів.

Кількості антитіл, які були в організмі, виявилося достатньо для того щоб вони дали відсіч не тільки мутованого штаму, а й інфекції, яка турбувала жителів планети Земля на початку двохтисячних років. Примітно, що імунна реакція цих людей була набагато краще, ніж у тих пацієнтів, хто скористався двома дозами препарату, але раніше не був заражений цією інфекцією.

Один з авторів експерименту Ендрю Магвайр говорить про те, що вченим вдалося посилити вже наявний у пацієнтів імунітет до вірусу за допомогою вакцинації однією дозою. Однак вчені поки не можуть зрозуміти, скільки вироблені антитіла будуть залишатися в організмі.

Представники одного з університетів Нью-Йорка також вирішили провести експеримент. Він показав, що друга доза препарату, який був введений перехворівшим вірусом людям, ніяк не позначився на кількості антитіл в організмі. За словами провідного експерта Марка Малігана, це говорить про силу імунологічної пам'яті людського організму.

Обидва дослідження допоможуть медичним установам в коригуванні системи вакцинації.

Читайте також: Як Степанов феєрично провалив вакцинацію населення від коронавірусу.