RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названо 7 областей України, які першими отримають вакцину від коронавірусу

Вакцинація громадян України від коронавирусной інфекції повинна була розпочатися 15 лютого 2021 року. Однак жодного препарату не було поставлено в Україну навіть через чотири дні після обіцянок керівника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова. 20 лютого 2021 року стали відомі 7 областей, які першими отримають вакцину від вірусу COVID-19.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря України, організаційно країна готова країна готова до надходження будь-якого типу і кількості препаратів від COVID-19 . У медичного штабу є чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини перевезти її на регіональні склади. Доставка вакцин на склади буде здійснюватися 11 автомобілями одночасно.

Першими в країні вакцину отримають Житомир, Київська область, Чернігів, Черкаси, Полтава, Вінниця, Київ. За словами Віктора Ляшка, 21 лютого 2021 року він відправиться до Чернігова, щоб перевірити готовність складу, мобільність екіпажу і лікарні, працівники якої будуть вакцинуватися в першу чергу.

Національна служба охорони здоров'я країни підпише договір з певними медичними установами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від коронавирусной інфекції COVID-19. У перший місяць, з моменту старту вакцинації, передбачена доплата по 8 тисяч гривень на кожну мобільну бригаду медичних працівників. Крім того, медичні установи будуть також отримувати доплати за кожну введену дозу, 25 грн за першу і 60 грн - за другу дозу вакцини від коронавируса.


Як писав "Апостроф" раніше, мережі вибухнули фотожабами на покупку вакцини у Індії.