RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У МОЗ назвали точну дату старту вакцинації від COVID-19 в Україні

Вакцинація від коронавірусу в Україні почнеться в середу, 24 лютого.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Вранці в середу, 24 лютого, 11 автомобілів привезуть перші дози вакцини на обласні склади.

Крім самої вакцини Oxford / AstraZeneca (Covishield), доставленої з Індії, в комплекті буде передано на місця шприци для ін'єкцій, бокси безпечної утилізації шприців, роздаткові матеріали (інформовану згоду на щеплення), агітаційні матеріали.

У той же час українці не дізнаються, скільки заплатили за вакцини від коронавірусу Covishield - через договір про нерозголошення з постачальником.

"Ми зробили все можливе, щоб Україна отримала кращу ціну... Але можу підкреслити, що вона відповідає задекларованій розробником ціні", - сказала глава CrownAgency в Україні Тетяна Коротченко.

Як буде проходити вакцинація від коронавірусу

Після завершення вхідного контролю партія вакцини буде розфасована для областей. Вранці 24 лютого 11 автомобілів доставлять дози вакцини на обласні склади.

"Після цього мобільні групи беруть вакцину зі складу та їдуть до закладів охорони здоров'я... Вакцинація починається саме з працівників закладів охорони здоров'я. Вакцинацію плануємо розпочати вже завтра", - повідомив Ляшко.

За його словами, буде кілька етапів вакцинації. На першому етапі будуть прищеплювати мобільні бригади, а на другому - мобільні бригади і кабінети щеплення.

Які області першими отримають вакцину

Першими вакцину від коронавірусу отримають Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Вінницька області. Нерівномірність у часі отримання областями вакцин пов'язана з логістичними особливостями за маршрутами в різні регіони.

Нагадаємо, що в Борисполі зустріли першу партію вакцини від COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", 22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford / AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.