RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Дощі і сніг відступлять: синоптики дали детальний прогноз на початок березня в Україні

Перші дні весни в Україні будуть сонячними, опадів не очікується, температура повітря буде підніматися до +12 градусів.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Так, у понеділок, 1 березня, вдень по всій Україні очікується плюсова температура - від +2 до +8 градусів. Найтепліше буде на Закарпатті. Вночі прогнозується від +2 до -3 градусів. По всій території країни сухо, хмарно з проясненнями.

Наступного дня, 2 березня, опадів також не очікується. Стане навіть трохи тепліше. Вдень прогнозується від +2 до +11 градусів, лідером з тепла залишиться західний регіон. Вночі синоптики прогнозують від +2 до -3 градусів.

3 березня також буде хмарно з проясненнями та без опадів. Температура повітря ще підвищиться. Вдень очікується +4 +12 градусів, а вночі - від 0 до -3 градусів.

Разом з тим, за прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, початок весни буде холодним.

"Перші сім днів березня очікуються мінусові температури: 1 і 2 березня буде близько нуля градусів, а з 3 по 7 березня - до 5-7 градусів морозу", - зазначив він.

Разом з тим, за його словами, точно передбачити погодну картину на весь перший місяць весни - завдання не з легких. Він пояснив це великою кількістю снігу.

"Дуже багато випало снігу і танути він буде дуже довго. Танення непередбачуване і не зовсім ясно, наскільки швидко сніг піде. Хоча в березні є період дощів, і якщо вони підуть - буде проблема. Київська дамба трошки потече. Хоча є така давня народна прикмета: якщо старий новий рік випадає під наростаючий місяць, то чекайте великої води. А в цьому році навпаки: 13 cічня був спадаючий місяць", - пояснив Горбань.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну.