RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Україна може відмовитися від переходу на літній час в кінці березня 2021: названо умову

У п'ятницю, 19 березня, Верховна Рада України зможе розглянути у другому читанні законопроект щодо скасування переходу на літній і зимовий час.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова заступника голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолани Підласої (фракція "Слуга народу").

Відповідний законопроект №4201 розглядатимуть на засіданні комітету економічного розвитку в середу, 17 березня.

"Це означає, що вже в п'ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту", - сказала Підласа.

Варто відзначити, що в прикінцевих положеннях законопроекту вказано, що в разі прийняття в цілому він вступить у силу через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті "Голос України". Але Підласа заявляла, що в разі, якщо Рада встигне прийняти законопроект в цілому до 25 березня 2021 року, то депутати виключать дану норму з фінального тексту документа і він вступить в силу відразу ж після опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Отже, в Україні більше не буде необхідності переводити годинник на літній час, в тому числі 28 березня. Разом з тим, як відзначала парламентарій, якщо ж виникнуть будь-які труднощі і Рада не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то "ми ще двічі переведемо годинники, але 25 жовтня - в останній раз".

Раніше "Апостроф" пояснював, навіщо в Україні переводять годинники на літній і зимовий час. Час, що вводиться на літній період, називається "літнім". Восени годинник переводять назад на стандартний час.