RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У ДБР закрили справу проти Русаліної про організацію вбивства і звільнили слідчого - ЗМІ

Державне бюро розслідувань закрило кримінальне провадження щодо бізнесвумен Людмили Русаліної, підозрюваної в організації замовного вбивства бізнес-партнера Миколи Петренка за відсутністю складу злочину. Слідчого, який вів справу Русаліній, звільнили з Бюро.

Про це пишуть Вести.

Конфлікт між Русаліною і Петренко почався кілька років тому. Русаліна намагалася відібрати у нього частку в бізнесі. Вона не допускала Петренко з такими ж, як і у неї корпоративними правами до управління активами і через "недобросовісного нотаріуса намагалася переписати 30% акцій компанії "Петрус Інвест Буд" на свою користь". В 2019 вона нібито "навіть замовила вбивство Петренко, а його племіннику невідомі підпалили будинок". Як повідомляв Петренко, переговори з ним вела не сама Русаліна або її цивільний чоловік Микола Клименко, а кримінальні авторитети.

"Зі мною зустрічався представник криміналітету. Грузин, приятель нового чоловіка Русаліної. Він вів переговори від їх імені, сказав, що "кришує" бізнес Русаліної. Бо з'ясовував мої плани. Через 3 дні після цієї зустрічі банда Русаліної і її чоловіка спробували провернути рейдерське захоплення 30 % нашої компанії "Петрус Інвест Буд" через підконтрольного нотаріуса", - розповідав Петренко.

Він заявив, що відразу написав заяву в СБУ, і співробітники спецслужби приїхали до нотаріуса, щоб вручити повістку на допит.

"Ми подали заяву в СБУ, але Русаліна з озброєними бойовиками вивезла нотаріуса на очах сбушників. І тепер чоловік Русаліної вирішив натиснути на моїх родичів і підпалити будинок племінника", - розповів Петренко.

Бізнесмен зазначив, що співмешканець Русаліної Микола Клименко намагався "фізично усунути його" - в 2019. Петренко стало відомо, що на нього готують замах, замовником якого був саме "Клименко".

Досудове розслідування проводило ДБР. Після того як Русаліна дізналася, що слідством здобуті докази, що до підготовки і планування замовного вбивства "причетний її цивільний чоловік, справа в ДБР була закрита". За словами Петренка, справу закрили ще й тому, що нібито "народний депутат від "Слуги народу", брат віце-спікера Ради Микола Стефанчук намагається використовувати свої зв'язки, щоб зам'яти справу". Відомо, що брат чоловіка адвоката Русаліної є помічником депутата Стефанчука. "Стефанчук душить Печерський суд, щоб вони не продовжували кримінальні справи, які заводили в ДБР по нашим проханням", - заявив Петренко.

Русаліна, каже Петренко, намагається відібрати у нього частку, щоб мати можливість провертати схеми, які пропонує Клименко. Петренко відмовлявся брати в них участь, тому його нібито "намагаються акуратно злити".

"Ще в минулому році вона почала перешкоджати мені, не дозволяла ознайомитися з фінансовими звітами. У підприємствах компанії, за які я відповідаю підбудувала все так, щоб мені не довіряли", - заявив бізнесмен. При цьому, говорить Петренко, він не раз пропонував Русаліній викупити його частку і "попрощатися", проте вона навідріз відмовляється це робити.