RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Вінниці вуличний музикант придумав оригінальне "ноу-хау" для збору грошей: фото і відео

Вуличний музикант в місті Вінниці оформив і надрукував банківський QR-код, щоб перехожі, у яких немає готівки, могли віддячити йому за гру за допомогою смартфона.

Про це повідомили на сайті "Вінніця.info", опублікувавши фото і відео "диджиталізованого" музиканта.

67-річний пенсіонер Олександр Шамігов розважає жителів та гостей Вінниці грою на музичному інструменті в сквері на Європейській площі. Сюди він приїжджає зі своїм баяном "Юпітер" на велосипеді. На новорічно-різдвяні свята свій транспорт та інструмент він прикрашав святковою ілюмінацією.

"У багатьох перехожих немає готівки. І вони мені про це часто говорили. Ну, ось якби у мене був QR-код, то миттю б переводили гроші на мій рахунок. Я і подумав, а чому це не зробити? Якщо я і пенсіонер , то що, повинен диджиталізуватися?" - пояснив свій експеримент вуличний музикант.

Олександр Шамігов каже, що готовий приймати від перехожих навіть біткоіни, а при необхідності придбає касовий апарат з безконтактною технологією "PayPass".


Раніше пенсіонер викладав у Вінницькому педагогічному інституті та керував в цьому навчальному закладі оркестром. В молодості служив в ансамблі пісні і танцю Закавказького військового округу. За його словами, він бував у багатьох європейських країнах, де у нього теж були вуличні виступи з місцевими музикантами.

"Тепер сказали, що українські заробітчани повинні заробляти гроші вдома. А начальство треба слухатися", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", в центрі Львова виник конфлікт на площі Ринок, де вуличні музиканти на замовлення публіки виконували пісні російською мовою.