RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

3 червня

Всі новини

Скандал з провалом створення української вакцини від COVID-19: в мережі вказали на цікавий нюанс

Для розробки української вакцини від коронавірусу не знайшли гроші, тому її створення закінчилося провалом.

Про це повідомляє вчений-біофізик, фахівець з молекулярної динаміки Семен Єсілевський на своїй Facebook-сторінці.

Він прокоментував слова експерта-епідеміолога в федеральному Aгентстві США CDC і директора приватної американської фармацевтичної компанії DiaPrep Systems Михайла Фаворова. Він відклав розробку вакцини від COVID-19 через відмову фінансування МОЗом України.

"Не зміг за цілий рік знайти скромні 10 мільйонів доларів на розробку дуже перспективної та інноваційної вакцини від ковіда. Тому він попросив ці гроші в українського МОЗу, а коли йому їх не дали, то склав лапки і відклав мега-перспективну розробку на полицю", - написав Єсілевський.

Але також вчений зазначив, що розробка Фаворова ймовірно не була такою інноваційною, адже жоден інвестор із США не зміг її оцінити.

"Якщо що, 10 мільйонів - це, по мірках фарми, на скріпки і морозиво. Залучити таку суму в цікавий біотех-стартап взагалі не повинно бути проблемою, а тут навіть не стартап, а вже готова компанія з фактично готовою розробкою, яку треба просто прогнати через клінічні дослідження. Одна біда - це "прогнати" коштує на порядок більше 10 млн", - зазначив Семен Єсілевський.

Як повідомляв "Апостроф", з 22 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації від Covid-19, в рамках якого прищеплюють сімейних лікарів, соціальних працівників, представників сфери охорони здоров'я і людей, старше 80 років.