RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як окупанти "вбивають" Крим: в мережі показали сумні фото

У мережі показали, як російські окупанти в Криму знищують унікальну екосистему в Саках під час будівництва набережної уздовж місцевого грязелікувальні озера і наслідки "благоустрою" території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" в Севастополі.

Відповідне фото опублікувала кримський блогер Roksolana Today & Крим на своїй сторінці в Twitter.

Як видно на знімках, окупаційна влада продовжує реалізацію проекту, не дивлячись на протести активістів, які побоюються, що будівництво призведе до незворотних наслідків для екосистеми озера.

"Будівництво набережної вздовж Сакського лікувального озера триває ... Цей неповторний стиль "Бетонний Саркофаг". Триндець - все ухондохають в Криму варвари..." - написала в підписі до знімків блогер.

Нагадаємо, що сакські грязі є унікальними за своїм складом і цілющими властивостями, їх використовують для лікування захворювань, пов'язаних з опорно-руховим апаратом, нервовою системою, гінекологією і дерматології. Співробітники Сакської грязьовий спостережної і науково-дослідної станції стверджують, що за складом і властивостями сакські грязі перевершують грязі Мертвого моря.

Крім того, блогер перепис знімки з місця проведення робіт з благоустрою на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" в Севастополі.

"Ось думаю, який епітет підібрати, щоб точніше описати побачене сьогодні в Херсонесі. Варіантів три: жах, жерсть, морок", - написав автор знімків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали чергові докази знищення російськими окупантами унікального природного ландшафту в включеному Криму - там майже пересохло озеро в селі Зеленогір'я (Арпат).