RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли, як кандидати на посаду глави ДПС поливають один одного компроматом в ЗМІ

Напередодні проведення відбіркового етапу конкурсу на посаду голови Державної податкової служби в ЗМІ і Telegram-каналах з'явилося безліч компрометуючої інформації на ряд кандидатів. Частина з цієї інформації може бути пов'язана з ексглавою офісу великих платників податків Євгеном Бамбізовим, який також претендує на крісло глави ДПС.

Про це пише видання "Дело".

На посаду претендує 9 осіб: чинний глава ДПС Олексій Любченко, його заступники Наталія Рубан і Євген Олейников, ексглава Офісу великих платників податків Євген Бамбизов, ексзаступник міністра фінансів Василь Шкурак, ексначальник ГУ ДФС в Києві Дмитро Зенін, ексглава столичного відділення Фонду держмайна і експерший заступник голови столичної податкової Олександр Кучеренко, співробітник ГУ ДПС в Закарпатті Василь Симчера, працівник "Укртрансгазу", колишній помічник нардепа Тетяни Острикова В'ячеслав Федорів. Більшість кандидатів отримали "порцію" компромату напередодні відбіркового етапу, який проходить 29 березня в приміщенні Нацагентства з питань держслужби, пише видання.

"Зокрема, відомий у вузьких колах канал"Дон Кіхот", який, як вважається, контролює один з кандидатів Євген Бамбизов, а також ряд телеканалів і видань в перший же день після оголошення списку стали системно просувати негативні меседжі проти чинного глави ДПС Олексія Любченка. Головна сюжетна лінія - він не має права претендувати на "постійну" посаду в ДПС (до цього призначення було "карантинним") через конкурс, оскільки абсолютно точно підпадав під люстрацію, оскільки займав керівні посади в податкових органах при Януковичі більше року. За дотичній дістається Євгену Олійникову і Наталії Рубан. Останній, наприклад, натякають на швидку пенсію, в зв'язку з чим вона нібито зібралася масово "роздавати квитки" "підопічним" підприємства, виключаючи їх зі списків на майбутні перевірки ДПС", - зазначає видання.

"Чи не найбільше"відро помиїв"отримав експерший заступник голови обласної податкової Олександр Кучеренко. Незважаючи на те, що на своїй посаді він працював з 2017 останні 4 роки, як"компромат"йому чомусь згадали епізод аж 2015 року, коли він був одним з керівників Святошинської ДПІ Києва. Йому закидають участь у схемах з фіктивним ПДВ. Але насправді у вузьких колах столичних податківців ця історія відома як "звільнення за зухвалість". Кучеренко не дав організувати "скрутку" ПДВ на 4 млрд грн, оперативно розірвавши договори про визнання електронних документів, позбавивши шахраїв планованого заробітку. Але замість того, щоб отримати підвищення по службі за "великий куш", Кучеренко був звільнений, а "старші товариші" дали зрозуміти, що зі скруточної схеми "годувалися" вищі чиновники ДФС. Серед них, можливо, і нинішні конкуренти на конкурсі на главу відомства", - пише"Дело".

Журналісти відзначають, що Курченко пробували"прив'язати" до екс-главі Міндоходів Клименка.

"А особливо відчайдушні навіть приписалиКучеренко вплив на великі Telegram-канали "Легітимний" і"Резидент", які той нібито використовує для "боротьби" з Любченком. Однак в оточенні глави ДПС називають це не більше, ніж відволікаючим маневром з боку медійно-активного Бамбізова. Проти останнього, втім, теж достатньо багато компрометуючої інформації, авторство якої приписують як Любченку, так і стороннім "доброзичливцям", які "не зійшлися характерами" з Бамбізовим, коли той працював на посаді глави офісу великих платників податків", - резюмує видання.