RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Бойовики блокують пропуск на окупований Донбас: працює тільки один КПВВ

Бойовики заблокували кілька пунктів пропуску на Донбасі, які повинні працювати в режимі з 8.00 до 16.00. Зараз працює лише один КПВВ.

Про це повідомили на офіційному урядовому порталі України.

У повідомленні наголосили, що всі КПВВ на Донбасі залишаються відкритими, однак рух на більшості пунктів тимчасово заблоковано бойовиками. На даний момент відомо, що проїхати можна тільки через один пункт пропуску - "Станиця Луганська".

В Державній прикордонній службі України повідомили, що на КПВВ "Станиця Луганська" пасажиропотік зменшився на 30%, якщо порівнювати аналогічні показники з минулим тижнем. Протягом семи днів його перетнули понад 5,4 тисяч осіб, на контрольовану територію потрапили 4,6 тисячі осіб. З пункту "Новотроїцьке" в напрямку окупованих територій пішли 239 людей, а в зворотному - 267.

Через пункт "Щастя" проїхали два вантажних авто, це були працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста. За словами працівників комітету, їм потрібно було проїхати для того, щоб допомогти жителям тимчасово окупованої території.

Особам, які потребують, надали медикаменти. Загальна вага гуманітарної допомоги перевищила позначку в три тонни. Відомо, що бойовики не пропустили близько 20 громадян.

В ДПСУ додали, що на КПВВ продовжують діяти обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням COVID-19. Обов'язково потрібно пройти температурний скринінг. На території пункту пропуску потрібно використовувати засоби індивідуального захисту і пам'ятати про соціальне дистанціювання.

Як писав "Апостроф" раніше, у суботу, 3 квітня, стало відомо про ще одну загибель бійця ЗСУ. Він підірвався на невідомому пристрої.