RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У ще одному місті України посилено карантин: що заборонено

Влада міста Сум оголосила про посилення карантинних заходів. Нові правила вступили в силу з 3 квітня 2021 року.

Про це повідомляє офіційний портал мерії.

Рішення про нові карантинні заходи було прийнято під час позачергового засідання виконавчого комітету. На самому початку засідання градоначальник міста Олександр Лисенко повідомив, що ситуація з активним поширенням COVID-19 в Сумах продовжує погіршуватися. Також мер зазначив, що кожен день число заражених перевищує показники, які фіксували протягом тижня.

Глава міста підкреслив, що в останні дні ситуація стає гірше, Суми знаходяться в червоній зоні по захворюваності COVID-19. Також мер зазначив, що тих заходів, які вже були прийняті, недостатньо, і потрібно щось робити, щоб поліпшити ситуацію. Тому було прийнято рішення ввести додаткові обмеження. Керівник правового управління Олег Чайненко зазначив, що встановлені обмеження будуть діяти до 11 квітня 2021 року, однак, якщо епідеміологічна ситуація не покращиться, заходи можуть продовжити на невизначений термін.

З 3 квітня 2021 року мешканцям Сум і Сумської області не можна відвідувати громадські місця (парки, спортивні майданчики і т.д.) з метою відпочинку. Також забороняється перебувати в громадських місцях в групі більш ніж три людини. За словами мера міста, ходіння по вулиці, особливо в громадських місцях без засобів індивідуального захисту також потрапляє під заборону.

Під заборону потрапляє і відвідування всіх навчальних закладів незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти. Для дошкільних установ створять спеціальну групу чергових, яка буде ретельно стежити за ситуацією і боротися з вірусом, а саме: нагадувати про засоби індивідуального захисту, проводити генеральне прибирання і використовувати дезінфікуючі засоби.

Державні установи прийматимуть громадян в режимі Online. Керівники підприємств, установ і організацій повинні негайно перейти на дистанційний режим роботи. Суб'єкти, які здійснюють господарську діяльність, повинні забезпечити дотримання всіх карантинних правил і обмежень, які були встановлені мерією. Супермаркети можуть працювати за умови забезпечення функціонування всіх касових апаратів в торгових залах.

Деякі громадські заходи будуть проводитися з використанням засобів індивідуального захисту і за регламентом, затвердженим мерією міста. Також адміністрація мерії міста доручила правоохоронним органам щодня нагадувати громадянам про правила використання засобів індивідуального захисту, обмеження і інших змінах, які будуть введені владою.

Як писав "Апостроф" раніше, через погіршення епідеміологічної ситуації і зростання числа заражених COVID-19 в деяких українських регіонах діють нові карантинні обмеження.