RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Одесі заявили про отримання американської вакцини від коронавірусу, в МОЗ заперечують: всі подробиці

В Одеській області заявляють про отримання вакцини від коронавірусу Pfizer, проте в МОЗ заперечують цю інформацію.

Так, на Facebook-сторінці Одеського обласного центру громадського здоров'я повідомляється, що інформація про прибуття вакцини Pfizer-BioNTech актуальна, але дата поставок поки невідома.

"Вакцина ще не прибула в Україну, але попередньо розраховано, що Одеська область отримає 4680 доз, якими будуть прищеплювати працівників і підопічних спеціалізованих установ догляду (будинків престарілих та інтернатів)", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, про те, що вакцина Pfizer-BioNTech нібито вже надійшла в Одесу, повідомила на нараді оперативного штабу директор Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко.

"На обласний склад надійшло близько 4500 доз вакцини Pfizer", - сказала вона.

Однак, в прес-службі МОЗ заявили, що не знають про цю поставку і кажуть, що в Україні вакцина Pfizer ще не надходила, пише LIGA.net.

"В Україні вакцина не заходила", - зазначили в МОЗ.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Департаменту охорони здоров'я місцевої облдержадміністрації, Одеська область очікує поставки 4680 доз вакцини Pfizer - і поки вона в Україну не прийшла.

В ОДА наголосили, що мобільна бригада Чорноморської лікарні почне підготовку тільки 9 квітня.

"З радістю повідомляємо, що 9 квітня почне підготовку ще одна мобільна бригада, яка буде працювати з вакциною Pfizer - бригада Чорноморської лікарні", - сказано в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що місцеві приватні клініки нібито роблять щеплення вакциною проти коронавірусу Pfizer.