RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Які проблеми в сім'ї викликає локдаун і як з ними впоратися: 10 порад психолога

По всій Україні посилюються карантинні обмеження, людям доводиться більше часу проводити вдома, що може призводити до конфліктів. Психолог дала поради, як пережити цей час, не зіпсувавши стосунки.

Про це пише "РБК-Україна".

Психолог Юлія Дамочкіна розповіла, з якими труднощами стикаються пари під час карантину.

Зі стосунків може піти пристрасть. Так як люди весь час разом, вони перестають скучати один за одним. Емоційний голод стає пересиченням.

Крім того, стали недоступними звичні способи проводити час - все спілкування зациклено один на одному. Це може викликати роздратування і невдоволення. Необхідність економити теж додає нервозності.

Як пережити карантин в парі:

Зберігати оптимізм. Колись карантин обов'язково закінчиться, необхідно не втрачати цю впевненість.

Не сваритися вдома. Психолог радить уникати сварок вдома, адже це - місце сили. Якщо наближається скандал - одягаємо спортивний костюм, кросівки і йдемо розбиратися на вулицю.

Проводити час окремо - прогулянки, пробіжки, спілкування з друзями без партнера.

Мати свої інтереси. Це може бути хобі, спорт, книги, навчання. Щось, про що завжди можна розповісти нову інформацію.

Вміти виплеснути негативні емоції. Способів багато - побити подушку, покричати в безлюдному місці, намалювати свою емоцію на аркуші паперу.

Написати один одному листи. Починати їх потрібно з фрази: "Я б хотів (а), що б ти для мене зробив (а) наступне" і виконуйте по пункту в день.

Додати релаксу. Йдеться про медитації, масажі, створення романтичної атмосфери.

Переглянути фото з початку відносин. Згадайте, що привабило вас тоді, смішні ситуації. Поговоріть про страхи або бажання, в яких боялися зізнатися.

Пробувати нове в дрібницях. Приготуйте інакше звичне блюдо, переставте меблі, додайте нові пози, аромати, музику в інтимній близькості.

Планувати майбутнє. Придумуйте спільні проекти, поїздки, сплануйте подорож після карантину.

Як писав "Апостроф", в понеділок, 5 квітня, коли в Києві почав діяти локдаун, Київ буквально спорожнів. З'явилося вражаюче відео з висоти пташиного польоту.