RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

35 млн грн застави: суд ухвалив рішення щодо брата судді Вовка

Брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка - Юрія Зонтова, якого затримали на хабарі і який виявився співробітником Служби зовнішньої розвідки суд відправив під варту до 4 червня з альтернативою застави - 35 млн 185 млн грн.

Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд, засідання якого транслювалося в YouTube.

Під час засідання прокурори наполягали на заставі - 70 млн гривень. Зонтов заявив, що сума застави не порівнянна з його доходами, так як його річна зарплата - 400 тисяч грн. Захист в свою чергу заявив, що Зонтов не буде ховатися від слідства так як він військовий, має міцні соціальні зв'язки, а все його майно і сім'я знаходяться в Україні.

Слідство вважає, що Зонтов і ще один фігурант справи - адвокат Донець на початку 2021 запропонували "допомогу" страховій компанії "АКС Кепітал" у процедурі ліквідації.

Про цих адвокатів розповів правоохоронцям один із ліквідаторів "АКС Кепітал" чоловік на прізвище Коваленко. Саме його начебто підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась.

За свідченнями Коваленка, це зробив Донець – він запропонував за 100 тисяч доларів організувати рішення на користь страхової компанії. До передачі хабаря залучили Зонтова – бо він рідний брат голови ОАСК і може посприяти справі.

25 березня ліквідатор страхової компанії передав Донцю перший транш в розмірі 10 тисяч доларів. 29 березня Коваленко сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара. За твердженням НАБУ, з 90 тисяч доларів, які Коваленко 5 квітня передав Донцю, 10 тисяч адвокат залишив собі.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Полювання на Вовка: як Зеленський вирішив "обрізати" скандальний суд.