RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Туреччина, Болгарія, Хорватія, Таїланд: які країни відкриваються для туристів і на яких умовах

У травні 2021 року в Україні двічі будуть тривалі вихідні в зв'язку з декількома державними святами. Традиційно багато хто використовує ці дні, щоб відпочити, і хоча пандемія негативно позначилася на можливості подорожувати, деякі курортні країни все ж відкриті для українців.

Прощай, Європо: чи закриють "ковідні паспорти" в ЄС кордони для українців

"Апостроф" розповідає, куди можуть відправитися українці на травневі свята.

Туреччина

На початку травня в Туреччині вже відкриється пляжний сезон, це - одне з найпопулярніших напрямків на травневі свята.

Обов'язкові ПЛР-тести для візиту до Туреччини планують скасувати з 15 квітня. Туристи повинні до прильоту в країну заповнити анкету на сайті. Заповнювати потрібно не раніше ніж за 72 години до перетину кордону. Після її заповнення турист отримує так званий HES код, який потрібно зберегти на телефон і пред'явити при посадці на рейс і в Туреччині.

Після повернення в Україну, незалежно з якої країни, необхідно буде встановити додаток "Дій Вдома" і бути на самоізоляції 14 днів. Завершити її достроково можна здавши ПЛР-тест в Україні. Не встановлювати додаток можна, здавши аналіз за 48 годин до прильоту в Україну в країні, звідки вилітає.

Болгарія

Країна, яка стає все більш популярною серед українських мандрівників, почне приймати туристів з 1 травня. При цьому, Болгарія вводить нові правила, за якими буде працювати туристична інфраструктура.

Для в'їзду в країну туристу буде необхідно мати сертифікати вакцинації, антитіла до COVID або негативні результати ПЛР-тестів. Для громадян України до 30 квітня залишається в силі вимога в'їзду в Болгарію з наявністю негативного ПЛР-тесту, проведеного за 72 години до перетину кордону.

На платних пляжах туристам необхідно буде дотримуватися дистанції в 1,5 м і розміщувати одну парасольку на 20 кв. метрів для двох осіб або сім'ї. На безкоштовних можна буде перебувати не більше двох відпочиваючих на 20 кв. метрів.

Хорватія

Для перетину хорватського кордону, туристам необхідно мати довідку про негативний ПЛР або rapid antigen тесті, зроблений не пізніше 48 годин до вильоту. При цьому, після 10 днів перебування в країні, тестування потрібно буде повторити.

Також пропуском для відвідування Хорватії є сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Останню дозу вакцини ви повинні отримати не раніше 14 днів до в'їзду в країну.

Є ще одна можливість - можна прилетіти в Хорватію без тесту з обіцянкою зробити його по прильоту або добровільно піти на 10-денну самоізоляцію.

Таїланд

Таїланд поетапно спрощує правила в'їзду для іноземних туристів, проте всі, хто прибувають в країну, повинні пройти обов'язковий карантин за свій рахунок в одному з готельних комплексів, які визначила держава. Для тих, хто не пройшов вакцинацію проти коронавірусу, термін карантину становить щонайменше 10 днів.

Крім того, перед в'їздом в країну потрібно обов'язково отримати Сертифікат на в'їзд (Certificate of Entry). Також для в'їзду в Таїланд українці повинні заздалегідь оформити візу.

Як повідомляв "Апостроф", найпопулярніша країна для українських туристів б'є рекорди за кількістю хворих на COVID - в Туреччині після скасування карантину помітно зросла кількість заражень на коронавірус.