RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

В Україні готують добровольців на випадок вторгнення Росії: з'явилася реакція ЗСУ

В Івано-Франківську готуються до створення загону добровольців через ескалацію конфлікту на Донбасі та стягнення російських військ на кордон з Україною.

Про це попередив мер міста Руслан Марцінків у своєму Facebook.

За його словами, загін добровольців відправиться воювати на Донбас у разі повномасштабного вторгення російсько-окупаційних військ.

"Доручив керівнику Муніципальної інспекції Івано-Франківська Михайлу Шутаку сформувати загін добровольців, які у разі повномасштабного вторгнення зможуть відправитися захищати нашу землю на східному кордоні. Бо ми всі розуміємо, що загострення буде. Треба бути готовими", - зазначив Марцінків у своєму мікроблозі.

Мер Івано-Франківська також додав, що у Муніципальній інспекції наразі є 36 ветеранів АТО/ООС - "досвідчених військових, які у разі вторгнення РФ зможуть дати раду на фронті".

У Генштабі ЗСУ вже відреагували та закликали місцеву "не нагнітати ситуацію та не розбурхувати панічні настрої в суспільстві".

"Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна не скоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною для інформаційного підтвердження їхніх маніпулятивних та брехливих тверджень щодо ситуації в Україні", - цитує прес-служба Генштабу Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

Він також додав, що ЗСУ готові до швидкого розгортання додаткових резервів та необхідних ресурсів у випадку повномасштабного вторгнення російських військ до України, та закликав українців долучатися до лав армії, поповнюючи оперативний резерв.

Раніше ми називали основні цілі стягнення російських військ до кордону з Україною.