RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Українців попередили про насування шторму з грозами

Синоптики Укргідрометцентру попередили про погіршення погоди у вівторок, 20 квітня - на частині території країни очікуються сильні дощі і штормовий вітер.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

За даними рятувальників вночі 20 квітня у південних, вдень у східних, південно-східних та Полтавській областях пройдуть значні дощі, які супроводжуватимуться поривами вітру до 17-22 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

"Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг (вулиць), порушення електропостачання", - попередили в ДСНС.

У вівторок, 20 квітня, на Львівщині оголосили штормове попередження. У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології України попередили, що до кінця доби 21 квітня на території м. Львова та Львівської області подекуди можливі грози.

Про негоду до кінця доби попередили і на Прикарпатті. Також вночі та вранці 21 квітня по області та місту очікуються сильні заморозки в повітрі 0-5°.

“Протягом доби, в найближчу годину 20 квітня по області та місту очікується гроза, при грозі посилення вітру змінного напрямку 15-20 м/сек. Перший рівень небезпечності, жовтий”, йдеться у повідомленні управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Штормове попередження зробили і в Чернівецькій області.

"В найближчі 1-2 години зі збереженням до кінця доби 20 квітня по Чернівецькій області та місту очікується гроза. (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні Управління цивільного захисту населення Чернівецької ОДА.

Сильні дощі з грозами до кінця доби 20 квітня очікуються і в Рівному та області. "Оголошено I рівень небезпечності, жовтий", - повідомили в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Києві 2 травня під час святкування Великодня.