RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Зеленський підписав "тарифний" закон: як він вплине на комунальні послуги

У четвер, 29 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким регулюються питання в сфері надання житлово-комунальних послуг, зокрема, він дозволить підприємствам теплокомуненерго застосовувати економічно обґрунтовані тарифи.

Про це свідчать дані про законопроект №2458 на сайті Верховної Ради.

Метою цього документа є удосконалення чинного законодавства у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема, він регулює питання, пов'язані з необхідністю прийняття співвласниками багатоквартирних будинків рішень про модель договірних відносин з постачальниками комунальних послуг.

Глава НКРЕКУ Валерій Тарасюк в коментарі Інтерфакс-Україна зазначив, що прийняття цього законопроекту дозволить підприємствам ТКЕ застосовувати економічно обґрунтовані тарифи. Через колізію в законодавстві раніше цього зробити було не можна.

"Ці кінцеві тарифи повинні бути встановлені після певних процедур, зокрема, після укладення всіх письмових договорів із споживачами на теплопостачання", - роз'яснював глава регулятора.

Про необхідність прийняти цей законопроект раніше заявляв мер Києва Віталій Кличко. За його словами, це дозволить теплопостачальним підприємствам України застосовувати нижчу ціну на газ і встановлювати більш низькі ціни на тепло і гарячу воду для населення.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні можуть збільшитися тарифи на комунальні послуги вже протягом 2021 року, а перші зміни українці відчують на собі вже з 1 травня.