RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Головні заборони на Великдень: що не можна робити в свято і чому

У неділю, 2 травня, християни східного обряду відзначатимуть Світле Христове Воскресіння, або Великдень - одне з найбільших церковних свят.

"Апостроф" розповідає, що не можна робити в свято Пасхи.

Великдень - це святкування Воскресіння Ісуса Христа, Його перемоги над смертю і спокутування людей. Це час радості, любові і вдячності Богу.

У свято прийнято відвідувати богослужіння, але в умовах карантину ця можливість обмежена. Важливо звільнитися від образ і всіх поганих думок. Люди збираються за столами з родиною та близькими і разом радіють святу.

На Великдень не можна працювати. Однак багато людей в силу обставин, знаходяться в Великдень на своєму робочому місці, в цьому випадку робота не вважається гріхом. У той же час, роботу, яку можна відкласти на інший день, в свято Пасхи краще не виконувати.

Не можна ходити на цвинтар. Великдень - це свято добра, радості і світла, в якому не місце скорботі і смутку. В цей день потрібно веселитися, славлячи Воскресіння Господнє, а не сумувати за минулим близьким.

На Великдень не можна сумувати і сваритися. Великдень - світле свято, тому скорботи, смутку і зневіри варто уникати. Також не можна лаятися і конфліктувати.

Також не прийнято викидати залишки пасхальної їжі. Всі залишки їжі (навіть яєчну шкаралупу) прийнято віддавати птахам або тваринам.

Раніше "Апостроф" розповідав, як українці можуть освятити паски в домашніх умовах, щоб не наражатися на небезпеку через коронавірус.