RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вступна кампанія 2021: в Україні змінили правила вступу для абітурієнтів з ОРДЛО і Криму

Абітурієнти, які проживають в окупованому Криму, ОРДЛО або на лінії зіткнення, можуть скористатися особливими пільгами при вступі до ВНЗ на мирній території.

Про це йдеться в матеріалі видання "Апостроф".

Для таких абітурієнтів діє так звана "квота-2", по якій випускники можуть не проходити ЗНО. Але для вступу до українських вишів їм потрібно здати три іспити: українська мова, історія України, предмет за вибором (відповідно до спеціальності).

У Міносвіти нагадують, що ці іспити абітурієнти з Криму, ОРДЛО або населених пунктів на лінії зіткнення можуть здати в одному з навчальних закладів, де працюють освітні центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна".

На сьогоднішній день в Україні діють 195 таких освітніх центрів, а їх перелік можна подивитися по цьому посиланню.

"При зверненні центр відправляє абітурієнту запрошення, яке знадобиться для перетину КПВВ. Далі необхідно приїхати на підконтрольну територію України і особисто подати заяву на вступ і заповнити документи в освітньому центрі. Важливо, при вступі за цією системою абітурієнт може подати документи тільки в один університет і на одну спеціальність", - йдеться в повідомленні.

Освітні центри працюватимуть з 7 червня до 24 вересня, а списки рекомендованих до зарахування до вищих навчальних закладів абітурієнтів повинні опублікувати не пізніше 20 липня.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вступна кампанія-2021: що потрібно знати абітурієнтам.