RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Іспанії затримали підозрюваного у вбивствах на Майдані: відео та всі подробиці

В іспанській провінції Валенсія затримано українського громадянина, який перебував у міжнародному розшуку як підозрюваний у вбивстві двох силовиків в 2014 році під час подій на Майдані.

Про це повідомили на сайті поліції Іспанії.

За даними іспанських поліцейських, розшуки українця почалися ще в квітні минулого року. За цей час він часто міняв місце проживання і останнім часом переховувався в сільській місцевості в провінції Валенсія. Для стеження за ним було використано спеціальну техніку. Заарештували підозрюваного в місті Пусоль.


Начальник департаменту спецрозслідувань Офісу Генпрокурора України Олексій Донський в коментарі УП підтвердив, що затриманого іспанською поліцією українського громадянина, прізвище якого не називають, підозрюють у вбивстві міліціонерів під час подій на Майдані 20 лютого 2014.

"Ми будемо наполягати на екстрадиції і утриманні його під вартою. Якщо іспанська сторона буде вимагати додаткові документи, то ми надамо", - заявив представник ОГПУ.

За словами Донського, цьому громадянину було повідомлено про підозру у січні 2018 року, після чого він покинув межі країни і був оголошений в міжнародний розшук. У березні 2020 року суд виніс заочне рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після того, як стало відомо про можливе знаходження "майданівця" в Іспанії, в листопаді минулого року було направлено запит про його екстрадицію. В даний час іспанська сторона розглядає запит українських правоохоронців, вивчаючи матеріали про обгрунтованість підозри і факт його тривалого переховування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві поліція жорстко затримала екс-учасника АТО Михайла Маймана, який "прославився" бійкою в ресторані з нардепом Іллею Кивою.