RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Тут ніякої романтики немає": Орєшкін дав прогноз, чи готовий Путін здати Медвечука

Український нардеп, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук не відправився за грати, але в Москві через те, що Медведчук допустив, що на нього завели справу, буде вирішуватися питання, як цю ситуацію представити громадськості, "щоб не впустити престиж Путіна, який свого кума ніби підставив".

Про це повідомив "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

За словами Орєшкіна, чи здасть Путін свого кума залежить від ціни і витрат, і якщо буде вигідніше здати - здасть.

"Тут ніякої романтики немає. Якщо буде вигідніше здати, то здасть. Тут питання в тому, як це все оформити. І така невиразна позиція Пєскова говорить якраз про те, що рішення ще не прийнято. І тому я Медведчуку не заздрю, тому що у нього - неприємна ситуація", - сказав він.

Політолог вважає, що Медведчук не сяде, так як навіщо він потрібен українському істеблішменту за гратами, і Москва не підставить його до такої міри.

"Інша справа, що в Москві йому скажуть "ну що ж ти, друже мій, ми на тебе розраховували. А ти виявився такий козел, дозволив справу на себе завести". Буде вирішуватися питання, як цю ситуацію представити громадськості, щоб не впустити престиж Путіна, який свого кума ніби підставив. І ось вони зараз сидять в Кремлі і зважують - що робити з Медведчуком. Вивозити його і селити в одну кімнату "гуртожитку" з Януковичем десь в Ростові або кинути і нехай сам видряпується", - додав Орєшкін.

Він зробив висновок, що політичне майбутнє Медведчука закінчилося, так як вже здав позиції лідера.

"Я думаю, в Росії постараються це на гальмах спустити. Ну подумаєш - Мед-вед-чук! Був - та загув. Забули про нього. Хоча, може бути і зовсім інший поворот. Можуть роздути навіть в якості казус беллі: мовляв, "російський народ ображають". Але це залежить від того, яка думка забреде або яку думку "заведуть" у голову Володимира Володимировича Путіна. А це я ніколи не беруся пророкувати. Тому що це досить специфічне місце - ця голова. Бог її знає, з яких міркувань вона виходить", - підсумував політолог.

Нагадаємо, у четвер, 13 травня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід одному з лідерів ОПЗЖ Віктору Медведчуку, призначивши йому цілодобовий домашній арешт на два місяці. Офіс генерального прокурора просив для нардепа, підозрюваного в державній зраді, арешт з альтернативою застави в 300 млн гривень, тому відразу ж після винесення суддею Миколою Підпалим відповідного рішення почалися крики про "зраду".