RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Тропічні ночі" і не тільки: кліматолог розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

В Україні очікується не дуже спекотне літо, але будуть "тропічні ночі" в липні.

Про це заявила в інтерв'ю "Фактам" завідувачка лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краківська.

За її словами, це літо не буде таким спекотним, як в 2010-му. Поверхня землі вже досить охолола їй потрібен певний час, щоб нагрітися. Всі ці процеси мають інерційний характер.

"Правда, можуть бути дуже спекотні, але короткочасні періоди в самому теплом місяці - липні, так звані тропічні ночі, коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм. Дійсно, подібне стало для України вже нормою. Хоча людям, які живуть в північних регіонах, складно переносити такі температури, тому що вони до них не адаптовані, на відміну від жителів півдня, де спека звичне явище", - зазначила метеоролог.

Вона додала, що протягом останніх 12 років в Україні опадів випадало менше норми 11 років і всього рік - більше. Також за її словами, прохолодна погода не скасовує глобальне потепління.

Як повідомляв "Апостроф", в Україну повернулися дощі, які не припиняться найближчими днями - 29 і 30 травня по всій країні пройдуть зливи з грозами.