RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Казкова природа і доступні ціни: як доїхати і скільки коштує відпочити на Кінбурнській косі

У 2021 році більше половини українців планують провести свій літній відпочинок в Україні - в Карпатах, на Азовському і Чорному морі, відкриваючи для себе невідомі раніше мальовничі місця нашої батьківщини.

"Апостроф" продовжує знайомити своїх читачів з морськими курортами України та вартістю відпочинку на них.

Кінбурнська коса - це курортний регіон на побережжі Чорного моря в Миколаївській області, яка об'єднає безпосередньо піщану косу в північно -західній частині Кінбурнського півострова і саме селище. Це місце майже ізольоване від цивілізації, має виключну екологічну чистоту, а заповідна природа збереглася в первозданному вигляді.

Кінбурнській півострів розташований на кордоні Очаківського району Миколаївської області та Голопристанського району Херсонської області, він займає площу близько 18 тисяч гектарів. Півострів омивають прісний Дніпровсько-Бузький лиман, солона Ягорлицька затока і Чорне море.

На сьогодні Кінбурнська коса є одним з найбільш екологічно чистих морських курортів в Україні - більша частина території півострова не зворушена цивілізацією, тут повністю відсутня промисловість і практично відсутні транспортні шляхи.

Екологічність, вологий клімат, збагачене солями йоду, брому і фітонцидами повітря з сусідніх з узбережжям степових і лісових масивів, озера з лікувальними грязями роблять Кінбурнську косу привабливою для туристів в будь-яку пору року, проте як повноцінний курорт ця місцевість популярна з червня до початку жовтня.

Туристи можуть провести свій відпочинок на Кінбурнській косі, де представлено житло різного ступеня комфортності та за різними цінами.

Так, намет у кемпінгу на території Кінбурнської коси можна орендувати за 100-120 гривень з людини, житло без зручностей обійдеться в 150-300 гривень, номер зі зручностями в місцевих готелях коштуватиме 300-900 гривень з людини, а орендувати котедж можна буде за 2500-3500 гривень за котедж або бунгало.

Приміром, за даними сайту "Кирилловка", за добове проживання в двоповерховому бунгало "Люкс" в готелі "Пелікан" в с. Покровка на Кінбурнській косі доведеться заплатити 3500 гривень за бунгало, плюс курортний збір - 1% від вартості відпочинку.

Як добратися до Кінбурнської коси

Є два шляхи, щоб добратися до Кінбурнської коси - по воді і по суші, однак обидва вони стануть справжнім випробуванням для туристів.

На Кінбурнську косу з Очакова тричі в день ходить катер - о 08:00, 12:00 і 16:00 (розклад може змінюватися). Морська поїздка обійдеться в межах 100 гривень за одну людину і займе години часу. За 1200 гривень можна доїхати на персональному катері. Пасажирів висаджують в с. Покровське (район Рибми), звідки до місця відпочинку доведеться добиратися пішки або на таксі. Багато баз відпочинку пропонують туристам трансфер: так, доїхати від причалу до бази відпочинку "Крута Осип" в с. Покровка можна за 650 гривень.

Туристи, які їдуть до Очакова на власному автомобілі, можуть залишити його на стоянці - від 40 гривень на добу, або на причалі - тут парковка обійдеться в 40 гривень на добу.

Також дрратися до Очакова можна громадським транспортом - від автовокзалу Миколаєва за 1,5 години автобусом, ціна квитка від 110 гривень. До Миколаєва найпростіше добратися залізницею: з Дніпра - приблизно за 10 годин і 220 гривень, з Києва - за 7-9 годин і 200 гривень пасажирським поїздом, за 7 годин і 350 гривень - Інтерсіті. В той же час, вартість квитка на автобус маршрутом Київ - Миколаїв стартує від 380-400 гривень.

Добратися до Кінбурнської коси на власному авто можна тільки власникам авто з повним приводом і досвідченим водіям. Автомобільна дорога закінчується в с. Геройське, а далі шлях до місця відпочинку проходить пісками, через болота, солончаки і лісові масиви.

Менш відважні туристи можуть залишити своє авто на стоянці в с. Геройське за 15-20 гривень на добу і добратися до місця відпочинку на всюдиході "Урал" (від 100 гривень), на таксі-позашляховику або скористатися трансфером готелю, гостьового будинку за суму від 800 гривень.

Схема проїзду до с. Геройське:

з Києва - через Миколаїв, Херсон, Олешки, Збур'ївку, Забарине - 640 кілометрів;

з Дніпра - через Нікополь, Нововоронцовку, Берислав, Дудчани, Голу Пристань, Збур'ївку, Забарине - 410 кілометрів;

із Запоріжжя - через Василівку, Мелітополь, Новониколаевку, Голу Пристань, Збур'ївку, Забарине - 410 кілометрів.

Раніше "Апостроф" розповідав про маловідомі курорти Азовського узбережжя з чудовими краєвидами та чистими пляжами, де можна відпочити влітку.